Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Overblik over boligjunglen for studerende

HYBELJAGT - Nye studerende i København kan lade sig skrive på en akutliste, hvis de er særligt boligtrængende.

Studiestart er lig med en hård jagt på en bolig, der er til at betale for de mange unge, hvis hovedindkomst er SU.

For nogle af dem, er det en mulighed at blive skrevet op på en særligt prioriteret liste, den såkaldte akutliste, for de nye studerende, som har et ekstraordinært behov for en studenterhybel.

For at gøre opmærksom på akutlisten har Københavns Kommunes Økonomiforvaltning fremstillet en flyer, der følger med Studenterrådets “Studenterhåndbogen” til de cirka 6.800 nye studerende på Københavns Universitet.

Kig kommunen i kortene

Københavns Kommune har også lavet en hjemmeside, der beskriver situationen på boligmarkedet for unge.

Hjemmesiden indeholder tal, politik og initiativer for kommunens boligpolitik for de unge i alderen fra 18-29 år.

»Medierne bringer hvert år en masse historier om ungdomsboliger. Med hjemmesiden kan pressen og andre kikke med og se Københavns Kommunes indsats på ungdomsboligområdet,« siger Simon Kofod-Svendsen, som er planlægger hos Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Udover akutlisten oplyser flyeren sammen med hjemmesiden om tiltag som huslejereduktion, omdannelse af forskellige typer af boliger til ungdomsboliger, nybyggeri og andre forhold – for eksempel er andelsboligerne i København steget med 600 procent på 10 år og er derfor ikke længere helt så attraktive for unge studerende som tidligere.

anfj@adm.ku.dk

Seneste