Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

På Sommerskole i Singapore

Venskaber, faglige udfordringer, templer, meditation og arbejdet i en rismark er nogle af de oplevelser som ti studerende fra Københavns Universitet kom hjem med efter et ophold på Sommerskole i Singapore

Fra 1. juli til 3. august 2007 var vi en gruppe på 10 studerende fra Københavns Universitet der valgte at bruge sommeren på et Summer School kursus på The National University of Singapore under temaet Southeast Asia in Context. Sommerskolen var et fem ugers undervisningsprogram med en ti-dages studietur til Cambodja og Nordøst Thailand, samt et par endags studieture til lokaliteter i Singapore og Malaysia.

En mangfoldig Summer School

Da vi selv er studerende ved Sydøstasienstudier, virker det måske ret oplagt at tage på Summer School i Singapore, men rent faktisk var tilbuddet åbent for alle studerende fra Københavns Universitet uanset fakultet, studieretning og årgang. Der var både kandidat- og bachelorstuderende fra Jura, Historie, Europæisk Etnologi samt Film- og Medievidenskab. Udover os fra København deltog studerende fra Yale University, samt studerende fra værtsuniversitetet, National University of Singapore.

Vi var i alt lige knap 40 studerende. Udover at komme fra tre forskellige universiteter, repræsenterede vi et utal af nationaliteter med baggrunde i vidt forskellige studieretninger og studieniveauer. Underviserne der alle, med undtagelse af en enkelt fra Københavns Universitet, kom fra University of Singapore, var ligeledes bredt repræsenteret indenfor forskellige nationaliteter med hver deres meget forskellige tilgange til undervisningen. Al denne forskellighed har i virkeligheden repræsenteret hvad hele sommerskolen omhandlede nemlig Southeast Asia in Context – et område som både fagligt, geografisk, historisk og kulturelt er meget forskelligartet.
Undervisningen var en blanding af holdundervisning, hjemmearbejde, filmfremvisninger og studieture. Det var utroligt givende at lære i et interaktivt miljø. Vi lærte ikke kun af det vi læste og blev forelæst om, men også ved rent fysisk selv at kunne se, mærke, høre, smage – ja, opleve det i virkeligheden.

Studietur til Cambodja og Nordøst Thailand

Vores 10-dages studietur til Cambodja og Nordøst Thailand var en hektisk tur med en overnatning på stort set et nyt sted hver dag, men sikke en kæmpe oplevelse! Vi besøgte templer, monumenter, diverse arkæologiske udgravninger og museer. Der var besøget til det fantastiske Angkor Wat i Cambodja hvor vi ‘læste’ templer i stor stil. I Thailand besøgte vi blandt andet et lokalt universitet, samt en lille landsby, Ban Loaw-Kean-Hak, hvor folk hovedsageligt ernærede sig som ris-bønder og vævere. Her fik vi på egen krop lov at mærke hvor hårdt arbejde det er at plante ris. Vi besøgte også et Buddhistisk meditationscenter hvor vi prøvede at lære at meditere. Hele turen var et studie i fortiden og nutiden, og sammenhængen derimellem.

Klædt på til fremtidige studier

Sommerskolen har været hårdt arbejde med mange og intensive programmer, megen læsning og opgaveskrivning på samlebånd, men der har bestemt også været tid til at have det sjovt. Til trods for de mange forskelligheder, var vi en velfungerende gruppe der forstod at more os. Vi udforskede Singapores natteliv og sang karaoke med vores lærere på en riverboat cruise i Thailand. Nu hvor vi er hjemme igen, har vi allerede i starten af dette semester kunnet mærke hvor meget vi har fået ud af turen rent fagligt. Ud over at vi har fået nogle fantastiske oplevelser, er vi også blevet klædt endnu bedre på til vores fremtidige studier. Vi er ikke i tvivl om at får vi chancen for at gøre det igen, så tager vi fluks af sted, og det vil vi varmt anbefale vores medstuderende også at gøre.

Seneste