Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Panums studenterpræst kurerer eksamensangst

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Panums studenterpræst kurerer eksamensangst - Professor: Galt fokus i debatten omkring Linda Koldau - Humanistisk krise udstilles for åbne døre - Akademikeres fagforeninger blåstempler gratis arbejde - Eliteforsker roser danske kandidaters høje niveau - Manglende engagement dræber universiteterne - KU pumper sine semestre kunstigt op.

Studenterpræster kurerer eksamensangst

Flere studenterpræster har fået travlt på uddannelsesfronten, fordi de studerende er pressede, og det giver mere arbejde, skriver Avisen.dk. Det gælder også for Panums studenterpræst, Nicolai Halvorsen, der oplever, at selvværdsproblemer fylder meget.

Professor: Galt fokus i debatten omkring Linda Koldau

Debatten omkring professor Linda Koldau, Aarhus Universitet, der åbenmundet har kritiseret sit eget institut, burde fokusere på politikernes forkærlighed for at intimidere kritikere og ikke på en enkeltstående personalesag om en hårdnakket og selviscenesættende professor, skriver Henrik Kaare Nielsen, professor i æstetik og kultur ved Aarhus Universitet, i Information.

Humanistisk krise udstilles for åbne døre

Professor Linda Maria Koldaus kritik af det danske universitetssystem har affødt en hidsig debat om kvaliteten af undervisningen på humaniora, og debatten raser videre i Berlingske i dag. Linda Koldau, tysk professor, der blev headhuntet til Aarhus Universitet, skrev allerede i juni sidste år artiklen »Dansk humaniora er en skandale« i Politiken. Fra Folketingets lyder det imidlertid, fra begge sider af salen, at sagen med Linda Koldaus kritik kun er en ulykkelig personalesag, ifølge Altinget.dk.

Akademikeres fagforeninger blåstempler gratis arbejde

Hvad skal man gøre, når man har taget sig en lang uddannelse, ryger direkte fra universitetet til arbejdsløshedskøen og tilmed bliver tvunget til at påtage sig ulønnet arbejde? Bed om hjælp hos fagforeningerne, ville være det oplagte svar, men de har for længst accepteret løntilskudscirkusset, ifølge Information.

Eliteforsker roser danske kandidaters høje niveau

Professor Peter Norman Sørensen fra Københavns Universitet var blandt de fem modtagere af årets EliteForsk-pris. I et portræt hos Altinget.dk siger han, at uddannelsessystemet i Danmark har en fordel i forhold til USAs og Englands, fordi grundniveauet på kandidatuddannelserne her er højt.

Manglende engagement dræber universiteterne

Højt niveau eller ej: Universiteterne lider under manglende engagement, fordi forskerne ikke har indflydelse på ledelsens beslutninger, og det er en farlig udvikling, mener Videnskabernes Selskab. De foreslår i en ny reformplan, at ledelsens ansvar over for medarbejderne skrives ind i loven.

KU pumper sine semestre kunstigt op

KU har fra 2010 og frem modtaget ekstra taxameterpenge per studerende og er under pres for at vise, at pengene bliver brugt til mere undervisning. KU har derfor valgt at genindføre 14 ugers-semestre på en række humanistiske uddannelser, det er to ugers ekstra undervisning, men der er kun tale om alternative undervisningsformer uden underviser. Det skriver Politiken i dag, side 3.

Seneste