Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Parkeringskaos plager Universitetsparken

ARBEJDSLIV - Cirka 400 p-pladser er blevet nedlagt for at gøre plads til den nye Niels Bohr Bygning, så de ansatte må kæmpe om de tilbageværende pladser. Privat p-firma er hyret til at udskrive bøder fra den 1. juli.

Du skal have en engleblid tålmodighed, hvis du vil tage bilen på arbejde og har kontor i Universitetsparken, der huser Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (Science).

Den store parkeringsplads med omkring 400 pladser ved Jagtvej blev nemlig nedlagt i april for at gøre plads til den nye Niels Bohr Bygning, der skal stå færdig i december 2016.

En p-plads er dermed blevet en mangelvare.

LÆS: mere om byggeriet her

»Medarbejderne kæmper om de alt for få p-pladser, så folk må holde på kryds og tværs mellem træerne og på græsarealerne,« siger Leif Søndergaard, AC-fællestillidsrepræsentant og lektor på Biologisk Institut.

74 midlertidige pladser på vej

Ifølge Anja Gabelgård, arkitekt og brugerkoordinator på Science, arbejdes der på at etablere 22 midlertidige pladser langs August Krogh Bygningen og 52 pladser ved at udvide en eksisterende p-plads inde i selve Universitetsparken.

Det er dog langt fra tilstrækkeligt til at kompensere for de nedlagte pladser her og nu, erkender hun.

Når Niels Bohr Bygningen står færdig, kommer der 146 erstatningspladser for den store nedlagte p-plads ved Jagtvej. Københavns Kommune har stillet krav om, at der etableres i alt 310 nye permanente pladser, og det krav vil man leve op til, understreger hun.

Tages ikke alvorligt

Men det løser ikke problemerne her og nu, og det vil heller ikke dække behovet på længere sigt, mener Leif Søndergaard.

»Vi har klaget over situationen i Samarbejdsudvalget, men det virker ikke som fakultetsledelsen ude på Frederiksberg Campus tager problemet alvorligt,« siger fællestillidsrepræsentanten.

Han siger, at mange ansatte har brug for deres bil til at komme hurtigt rundt til forskellige lokaliteter på KU i løbet af dagen for at kunne varetage deres job.

Universitetsparken ligger heller ikke ligefrem i et smørhul, når det kommer til offentlig transport, tilføjer Leif Søndergaard.

Den nærmeste metrostation er på Nørreport en rask gåtur på 2,5 kilometer væk eller 12 minutter med bybussen.

Ryparken 1,7 kilometer væk er den nærmeste s-togsstation. Syv minutter med bussen, men der går også tid med at skifte fra tog til bus.

Hyrer p-firma

Situationen har fået fakultetet til at hyre et privat p-firma, der skal begynde at udskrive bøder på 650 kroner den 1. juli, hvis man ikke parkerer i de dertil indrettede båse.

»Påbegyndelsen af byggeriet af Niels Bohr Bygningen vil fra april måned 2014 medføre en væsentlig reduktion af tilgængelige parkeringspladser på Nørre Campus (red. Universitetsparken), og for at sikre at de resterende pladser er tilgængelige for vores egne medarbejdere og lejere, har vi indgået en aftale med et eksternt parkeringsservicefirma,« fremgår det af april-udgaven af nyhedsmailen til de ansatte på Science. (Se pdf vedlagt artiklen).

Alle lejere, ansatte og samarbejdspartnere kan dog anmode om en elektronisk p-licens, står der også.

Det er en dårlig løsning, mener Leif Søndergaard.

»Der er jo ikke p-pladser nok i forhold til antallet af ansatte, og det vil skabe en virkelig dårlig stemning, hvis et p-firma begynder at skrive p-bøder på universitetets område,« siger han.

clba@adm.ku.dk

Seneste