Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Passede svin for at forbedre CV’et

INTERVIEW - Louise Hermansen på 22 år læser Naturressourcer på Life. Hendes studiejob har både skaffet hende netværk, erfaring og praktikplads

»Min mormor er så stolt af mig. Hun sagde for nyligt til min fætter, at ’Louise hun lærer så meget inde i København, hun knokler med sine ting der på universitetet.’ Til det svarede min fætter: ’Ja, men alt hvad hun lærer, det lærer hun jo på Axelborg, og så bruger hun det på universitetet!’«

LÆS også på uniavisen.dk: Få job lige efter studierne

Louise Hermansens mormor og fætter er fra Nordjylland ligesom hun selv, og historien om dem fortæller hun i sjov, men tilføjer, at fætteren har fat i noget. Louises studiejob i Landbrug og Fødevarer på Axelborg har nemlig givet hende meget mere end tilskud til huslejen.

Universitetsavisen har mødt Louise Hermansen på virksomhedsmessen Networks for LIFE, som for nyligt blev afholdt på – ja, Life, Det Biovidenskabelige Fakultet.

På messen kan studerende og virksomheder gøre sig til over for hinanden og snakke jobmuligheder.

En god idé for studerende, viser en dugfrisk undersøgelse fra Akademikernes Centralorganisation, som fastslår at et relevant studiejob er det absolut vigtigste for jobchancerne efter studierne. Louise Hermansen har i halvandet år arbejdet hos Landbrug og Fødevarer, og fortæller her, hvordan hun sikrede sig det eftertragtede studiejob.

Hvordan fik du jobbet?

»Studiejobbet i Landbrug og Fødevarer var opslået på ’Sladderspalten’, vores internet-opslagstavle på Life, jeg søgte det og blev kaldt til samtale. Selve samtalen var faktisk rigtig hyggelig, og jeg fik jobbet. Senere har jeg fundet ud af, at der var ret mange ansøgere, og at det var mit cv, der gjorde forskellen.

I modsætning til de andre ansøgere havde jeg nemlig konkret erfaring på området: Jeg har tidligere passet svin, noget jeg gjorde netop for at opleve den praktiske dimension af det, jeg interesserer mig for. Det viste sig at være en stor fordel. Af samme grund skal jeg til sommer ud og passe køer.«

Hvad har du fået ud af at have studiejob?

»Jeg har lært at tænke afsætning ind i det, jeg laver. Lært hvordan det faktisk foregår ude i virksomhederne. Men først og fremmest har jeg fået et stort netværk. Det har blandt andet resulteret i, at jeg for nyligt har fået en vildt spændende praktikplads. Min chef fra Landbrug og Fødevarer kendte én i afdelingen i Bruxelles, de fik arrangeret en samtale – selv om jobbet endnu ikke var slået op – og nu skal jeg til Bruxelles i praktik efter sommerferien.

Jeg satser på at kunne komme tilbage til mit studiejob, når jeg kommer hjem, for det vil helt sikkert give mig en fordel i forhold til at få job efter studierne.«

Hvad er dit bedste råd til studerende, der søger et relevant studiejob?

»Ring til virksomhederne! Det er nok det allervigtigste. Lige meget om stillingen er opslået eller ej, giver det et rigtig godt indtryk, hvis du selv ringer. Det signalerer, at man virkelig vil det, at man er selvstændig, målrettet og parat til at lære noget.

Jeg har også altid afleveret mine ansøgninger personligt – undtagen den til Bruxelles – og det er også noget, der giver dig et forspring i bunken af ansøgninger.«

Seneste