Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Penkowa-panels formand: »Sørgeligt arbejde«

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Formand for Penkowa-panelet: »Det er sørgeligt arbejde« - Politiet leder stadig efter Penkowas forsøgsrotter - Vejleder: Krav til kvote 2 er en jungle - Overblik: Se adgangskrav for 80.000 studerende - Dansk Industri: For mange uddannes forkert til humaniora.

Formand for Penkowa-panelet: »Det er sørgeligt arbejde«

En international gruppe med seks eksperter har nu undersøgt Milena Penkowas forskning og offentliggjort deres rapport i går tirsdag. Formanden for gruppen siger til Politiken, at sagen viser, at det ikke altid er en god ide at lovprise unge forskere og give dem store stipendier.

Politiet leder stadig efter Penkowas forsøgsrotter

Sagen om de forsvundne rotter i Milena Penkowas forskning er endnu ikke opklaret, selv om det er halvandet år siden, at KU meldte hjerneforskeren til politiet for grov dokumentfalsk. Weekendavisen afslørede, og KU mener, at Penkowa formentlig opdigtede et firma i Barcelona, der skulle have leveret de omstridte forsøgsdyr. Sagen er speget, fordi det var KU’s rektor, der undersøgte, om rotterne fandtes, da sagen første gang blev rejst i 2003. Ifølge Politiken har politiet nu indhentet oplysninger fra de spanske myndigheder, der skal en tur til oversætteren.
Politiken, side 5, onsdag 8. august 2012.

Vejleder: Krav til kvote 2 er en jungle

Flere studievejledere oplever, at de unge bliver frustrerede og forvirrede over, at de ikke kan gennemskue reglerne for kvote 2-ansøgninger. Kvote 2 betyder nemlig noget helt forskelligt, alt efter hvilket universitet man søger ind på. Ifølge Lotte Kraeutler, der er centerleder på Studievalg Sjælland, betyder det, at ansøgere skal kigge mere omhyggeligt på kravene på de enkelte fag, fordi kravene er så forskellige fra sted til sted, og hun kalder det »en jungle« at finde rundt i.
Politiken, side 7, onsdag 8. august 2012.

Overblik: Se adgangskrav for 80.000 studerende

Politiken har begået en samling over adgangskravene og antal optagne til alle videregående uddannelser for 80.000 håbefulde studerende i 2012 – den omfatter både universiteter og handelshøjskoler, uddannelser inden for design, kunst og arkitektur, samt professionsuddannelser og erhvervsakademier.

Industrien: For mange uddannes forkert

Der er optaget alt for mange på humaniora, mener Dansk Industri, der også ærgrer sig over, at optaget på humaniora i år er steget betydeligt mere end søgningen. Det skriver Jyllands-Posten.

Seneste