Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Per Stig sparker op

KULTURKAMP - Det årlige Semester Kickoff er i år lagt i skoene på kulturministeren, der giver sit syn på kulturens rolle i vores moderne informationssamfund.

Københavns Universitet inviterer i samarbejde med Studenterrådet og Kubulus til Semester Kickoff i Festsalen. Det sker onsdag den 15. september, hvor kulturminister Per Stig Møller (K) holder foredrag under teaseren:

Er der brug for et oplysningsprojekt i et informationssamfund? Spiller litteratur, film og teater en rolle for kritik, sammenhængskraft og nye ideer? Eller er det blot ”historie” eller adspredelse?

Eller kort og godt, hvis man læser ovenstående sådan som Universitetsavisen gør det, er der stadig brug for Humaniora i 2010?

Tradition for debat

Per Stig Møller er som uddannet litterat den første kulturminister under VK-regeringen, der har baggrund i kulturverdenen, hvor mange også ser med store forventninger på den relativt nyudnævnte minister.

Semester Kickoff-arrangementerne har tradition for at udvikle sig fra monologiske foredrag til regulære, ofte ophedede, debatter, og med halvanden time alene på podiet, inviterer Per Stig Møller tilhørerne til at gå til fadet.

Det er KU’s sjette Semester Kickoff. Tidligere arrangementer har budt på foredrag af PET’s Jakob Scharff, journalister Lisbeth Knudsen og Jes Stein Pedersen, samt miljøkamphanerne Bjørn Lomborg og salig Svend Auken.

Dagens ordstyrer er professor Vincent Hendricks og tilmelding sker her.

ser@adm.ku.dk

Seneste