Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

PET-Kommissionens beretning

VAREDEKLARATION: Dette er PET-Kommissionens 4.600 sider lange beretning, som skal holde landets koldkrigere, historikere og spionage-aficionadoer beskæftiget i de kommende efterårsmåneder

Som den fremstår i diskret mørkemarineblå papboks med stofbeklædning ligner PET-Kommissionens beretning en fornem julegave.

De enkelte bøger i den 16 bind lange rapport er i sort omslag med limet ryg i solid softback-kvalitet. Igen: Dette er et bogværk, man godt ville vove at tage med på stranden. Det kan klare mosten.

Kombination af mørkeblå og politisort er vovet fra et stilmæssigt synspunkt, men angiveligt i overensstemmelse med den britiske tradition. I Amerika ville man til marineblå have valgt khaki eller en form for sandfarve. Men her er der tale om en smagssag, og både den sorte og blå farve udtrykker stabilitet og uniformeret retskaffenhed.

Flipper man hurtigt gennem de 4.600 sider, konstaterer man med tilfredshed, at udgiveren, Justitsministeriet, har fravalgt den blanke, noget slaskede papirkvalitet, som på det seneste har vundet indpas og – for eksempel – skæmmede den i øvrigt pragtfulde Palle Nielsen-monografi ‘Timebog’ af Jytte Rex fra sidste år.

I stedet føles siderne behageligt ru for den sidevendende hånd, tunge, men ikke for tunge, og selvfølgelig alvorstunge, emnet taget i betragtning.

Vægt: Så man akkurat kan balancere hele bogkassen på et cykelstyr.
Antal bind: 16
Antal sider: 4.589 med tekst
Heraf sider i farver: 1 (som vi kunne finde).
Pris per side: 15.000 kroner

Trykt hos Schultz Grafisk i Albertslund.

Seneste