Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Peter Sandøe afviser kritik af »forhastede udtalelser« i Esben Lunde-sagen

REPLIK - Peter Sandøe svarer på lektor Hans Raun Iversens kritik i dennes læserbrev om Esben Lunde Larsen-sagen

Hans Raun Iversen skriver i sit indlæg, at jeg i forbindelse med Esben Lunde-Larsen sagen kom med “forhastede udtalelser”, som “legitimerede sagens overdimensionering i pressen”.

Jeg udtalte mig som ekspert i forskningsintegritet, og i modsætning til flere andre, som udtalte sig, understregede jeg hele vejen igennem, at selv om der beviseligt var forhold i afhandlingen, som var kritisable, så var man nødt til at afvente en samlet vurdering. Om der var tale om uredelighed eller tilsvarende måtte, som jeg i alle udtalelser understregede, afhænge af en helhedsvurdering.

Danmarks Radio valgte i et indslag i TV-avisen at fremstille mine udtalelser uden de anførte forbehold, hvilket jeg klagede over og fik medhold i. Dette gav anledning til det dementi, Raun Iversen omtaler. Samtlige de forhold i afhandlingen, jeg i mine udtalelser til pressen anførte som kritisable, er efterfølgende også blevet kritiseret af Praksisudvalget.

På den baggrund har jeg svært ved at forstå, at Raun Iversen karakteriserer mine udtalelser som “forhastede”. Da jeg som nævnt hele vejen igennem fastholdt, at man ikke på det foreliggende grundlag kunne dømme Lunde-Larsen uredelig, har jeg desuden svært ved at se, at jeg var med til at legitimere, at sagen blev blæst op i pressen.”

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste