Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ph.d.'er samler underskrifter for uvildig Penkowa-undersøgelse

PENKOWASAGEN - To ph.d.-studerende fra Det Farmaceutiske Faktultet på Københavns Universitet opfordrer nu alle ph.d'er til at støtte de 494 forskere, som kræver en uvildig undersøgelse af sagen om hjerneforsker Milena Penkowa. 200 har skrevet under.

De to initiativtagere Kenneth Johansen og Rasmus Jahnsen håber, at underskriftindsamlingen vil kommunikere et budskab til Københavns Universitets (KU) bestyrelse om, at rigtig mange ph.d.-studerende finder Kammeradvokatens redegørelse om Penkowa-sagen utilstrækkelig.

Opbakning til forskerne

De to ph.d.-studerende understreger, at deres underskriftindsamling skal ses som en forlængelse af den allerede eksisterende underskriftindsamling, hvor 494 forskere har tilkendegivet, at de ønsker en uvildig undersøgelse af sagen.

»Vi har valgt at lave en underskriftindsamling, fordi vi som ph.d.-studerende er meget interesserede i at bevare den høje anseelse, som man heldigvis stadig har, når man forlader KU til fordel for et nyt job,« siger Kenneth Johansen.

»Vi er bange for, det kan ende med, at tilliden til KU forsvinder på grund af den her sag, derfor føler vi os nødsaget til at være aktive og ‘råbe op’. Og her tænker vi ikke bare på tilliden i Danmark, men fra hele det internationale forskermiljø,« siger Rasmus Jahnsen.

200 underskrifter fra ph.d.’er

De to initiativtagere har sendt en opfordring til at støtte en uvildig undersøgelse af sagen ud til samtlige ph.d.-studerende ved de fire fakulteter Life, Farma, Sund og Nat.

Mailen tikkede ind i de mange modtageres mailbokse tirsdag den 12. april, og torsdag aften havde de to farmaceuter indsamlet cirka 200 underskrifter. De har fået positive reaktioner, fortæller de, med tilkendegivelser om støtte til aktionen.

De to ph.d.-studerende håber, at det vil lykkes, at samle mindst 250 underskrifter »men meget gerne flere,« inden fristen for at tilmelde sig udløber på mandag den 18. april.

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste