Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ph.d.'ernes dag på Panum

PRIS - Fakultetet med landets største ph.d.-skole har netop kåret Årets Ph.d.-studerende 2011.

Med 1079 indskrevne ph.d.-studerende fordelt på 12 institutter er Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet på Københavns Universitet landets største producent af ph.d.’er

De blev fejret med den årlige ph.d.-dag på Panum, hvor 260 ph.d.-studerende var kommet ud af laboratorierne for at vise, hvad de laver derinde.

I det visuelle og verbale tegn

Arrangementet løb af stablen torsdag den 12. maj og startede med en såkaldt posterwalk, hvor de ph.d.-studerende hver især havde to et halvt minut til at præsentere deres omfattende projekter og illustrative posters.

På den måde blev luften på Panum fyldt med indholdet af 260 ph.d.-projekter på blot en time.

Fremlæggelserne blev nøje fulgt af et ekspertpanel fra Det Forskningsstrategiske Råd, som blandt andet bedømte de studerende på deres evne til at fremlægge projektet, så også udenforstående kunne være med.

Layoutet på plakaten blev også bedømt, foruden selve projektet og de resultater, de studerende var nået frem til, selvfølgelig.

De glade vindere

Dagens højdepunkt var, da Årets Ph.d.-studerende 2011 på baggrund af sin posterpræsentation blev kåret.

Det blev Kristine Williams, som er ph.d.-studerende hos Biotech Research and Innovation Center (BRIC), der modtog checken på 20.000 kroner, og det næste år kan blære sig med titlen af ‘PhD Student of the Year’. Mens Anne Mette Hag, Caroline B. Madsen og Mikkel Malby Schoos hver vandt 5.000 kroner for bedste poster.

Voxpop fra dagens posterwalk.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste