Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ph.d.-studerende spilder tiden

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Ph.d.-studerende spilder tiden på ubrugelige kurser - Kan du forklare tre års forskning på tre minutter? - Råd foreslår ændringer af ph.d.-uddannelse - Unge flytter til udlandet efter et job - Vi kan ikke leve uden viden og kreativitet - Forskere får lov at DNA-teste hår fra Egtvedpigen - Falske kandidattitler er ikke altid strafbart.

Ph.d.-studerende spilder tiden på ubrugelige kurser

Hvert år bruger Danmark fire milliarder kroner på at uddanne ph.d.’er. Forskeruddannelsen ser stadig ud, som den gjorde for 20 år siden, og alle ph.d.’er skal leve op til de samme centralt fastsatte krav. Der er blandt andet for mange eksempler på, at de studerende spilder tiden på irrelevante kurser, mener Forskningspolitisk Råd.

Råd foreslår ændringer af ph.d.-uddannelse

Forskningspolitisk Råd mener, at ph.d.-studerende skal kunne skræddersy deres uddannelser i højere grad, end hvad der er tilfældet i dag, hvor man er tvunget til at deltage i kurser svarende til et halvt årsværk.

Kan du forklare tre års forskning på tre minutter?

Information arrangerer i samarbejde med Danske Universiteter en årligt tilbagevendende ph.d.-cup, hvor udvalgte ph.d.’er konkurrerer om at formidle deres forskning bedst muligt. Idéen er at udbrede den bedste forskning til flere mennesker.

Unge flytter til udlandet efter et job

Flere fagforeninger fortæller, at mange af deres nyuddannede medlemmer søger til udlandet for at få arbejde. Det er godt, at de unge får erfaringer i andre lande, men man risikerer, at de aldrig flytter tilbage, og det har Danmark ikke råd til, mener arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand fra Københavns Universitet.

Vi kan ikke leve uden viden og kreativitet

Uddannelsesminister Morten Østergaard (RV) spørger i et indlæg, om vi kan leve uden viden og kreativitet og svarer selv: Næppe – i hvert fald ikke hvis vi vil fastholde industriproduktion i Danmark.

Forskere får lov at DNA-teste hår fra Egtvedpigen

Populationsgenetiker Morten Alletoft fra Københavns Universitet vil forsøge at kortlægge Egtvedpigens genetiske fortid ved at DNA-teste en tot af hendes hår.
TV 2 Nyhederne klokken 19.00 den 10. april 2012.

Falske kandidattitler er ikke altid strafbart

I flere tilfælde har det ingen konsekvenser, selvom man smykker sig med en kandidatgrad, man ikke helt fik gjort færdig, siger Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet.
DR P3 Nyhederne klokken 12.00, mandag den 9. april 2012.

clba@adm.ku.dk

Seneste