Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Piger ville vinde sag mod håndsky censor

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Piger ville vinde sag mod håndsky censor - Historisk mulighed for iransk kursskifte over for Vesten - Økonomerne mener, at planeten sætter grænser for vækst.

Piger ville vinde sag mod håndsky censor

Juraprofessor Kirsten Ketscher kritiserer i DR Herning HF og VUC for ikke at forfølge sagen om en censor, der ikke vil give kvindelige studerende hånden med henvisning til sine religiøse principper. Hun vurderer, at det er diskrimination og er ikke i tvivl om, at de unge kvinder vil vinde sagen, hvis de gik videre med den.
DR P4 Nordjylland, 15. juni, Nyheder 07.30

Historisk mulighed for iransk kursskifte over for Vesten

Rasmus Chr. Elling, adjunkt ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ( TORS), analyserer den overraskende store sejr til moderate Hassan Rohani ved det iranske præsidentvalg. Det er ikke usandsynligt, at den nye præsident får mulighed for at foretage et historisk kursskifte i Irans forhold til Vesten, mener Elling.

Økonomerne mener, at planeten sætter grænser for vækst

Information har spurgt 20 økonomer, om de ser de fysiske forhold på vores planet – klima, ressourcer og så videre – som en barriere, der sætter grænser for væksten. 13 svarer ja. Pudsigt nok synes også de økonomer, der svarer nej, at mene, at planeten sætter grænser, men de hæfter sig ved, at menneskeheden kan håndtere begrænsningen, hvis den gør sig umage. »Det er klart, at der er ressourcemæssige og klimamæssige restriktioner, men er der politisk vilje til at substituere til mere miljø-og klimamæssigt skånsomme teknikker, kan disse restriktioner håndteres. Spørgsmålet er alene, om de politiske systemer handler langsigtet nok,« siger fx økonomiprofessor ved KU Niels Kærgård. Så det handler nok lidt om, hvordan man opfatter spørgsmålet.
Information 15. juni 2013, ‘omstilling’, side 8

10 grunde til at folk cykler eller lader være

Hans Skov-Petersen, seniorforsker ved Københavns Universitet, har bidraget til en liste over 10 ting, der påvirker, hvor attraktivt det er at cykle i en given by. Hvis man vil fremme cyklismen, hjælper det at skrotte alternativerne. Ifølge listens punkt 3, betyder forbedringer af bus og metro, at flere lader cyklen stå.
Politiken 15. juni 2013, lørdagsliv, side 4

Seneste