Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Plads til Panums poder

Sundhedsvidenskab har fra 1. april fået deres helt egen daginstitution forbeholdt studerendes og ansattes børn

Kartoffelsuppen med bacon og flutes er lige blevet serveret for de sultne tumlinger i de høje stole. Fire pelsdyrshoveder pryder væggen over bordet hvor Zebrastuens fire små poder Anna, Daniel, Katie og Filip spiser frokost med to pædagoger.

Den første fingermaling er kommet op over de grønne udtrækssenge, og hyggehjørnet har fået besøg af en prins og en prinsesse.

Men længere nede ad gangen står der stadigvæk flyttekasser med legetøj, for Zebraerne, Pandaerne og Pingvinerne er nemlig lige flyttet ind i de lyse højloftede lokaler på Nørre Allé som har fået navnet Panumhaven.

Der er plads til 20 børnehavebørn og 22 vuggestuebørn i Panumhaven som er forbeholdt børn af studerende og ansatte på Sundhedsvidenskab. Det er foreningen Sund Børn der står bag initiativet.

I stedet for at åbne en helt ny institution, har foreningen valgt at lade en husvild institution fra Østerbro rykke ind i lokalerne i den gamle sygeplejebolig på Nørre Allé 4.

»Det kunne have taget os år at realisere ideen om at lave en institution for Panums børn,« forklarer initiativtageren bag Sund Børn, Sabrina Eliasson. I stedet er der gået halvandet år fra ide til virkelighed.

»Selv om jeg ikke selv har børn, synes jeg at det ville være en god ide med en institution for de studerende og ansatte på Panum. På mange store arbejdspladser har de sådan et tilbud, og for mig signalerer det at Panum er et attraktivt sted at være studerende eller ansat.

At have sine børn i nærheden skaber en anden tilknytning til stedet,« siger Sabrina Eliasson der håber mange unge forskere og ældre studerende vil få glæde af pasningstilbuddet.

»Vi bruger utrolig meget tid på at være på Panum, så det vil gøre livet nemmere for mange,« siger hun.

En spørgeskemaundersøgelse på Panum har vist at 83 procent af de adspurgte gerne ville have passet deres børn i nærheden af Panum.

Nybyggeri for børn
Lydniveauet stiger da børnehavebørnene kommer hjem fra et besøg på legepladsen. Regntøj og gummistøvler skal af, og sutsko skal på.
Spiderman skal også lige lynes op i ryggen igen.

Madkasserne bliver rullet ind på en vogn, og maverne knurrer rundt om ved bordene mens børnene dækker bord. Så bliver der sagt værsgo.

Drengene i børnehaven snakker lystigt om skolen. Ti af de største børnehavebørn skal starte efter sommerferien, og så er der plads til endnu flere panumpoder.

Indtil videre er kun en lille søn af Panum startet i den nye institution, men kommer der ikke nok Panumbørn til de 42 pladser, får de lokale Nørrebro-børn plads.

Leder af børnehaven Marica K. Hansen er rigtig glad for de nye lokaler der har en stor grøn baghave med plads til at få grønne fingre og jord på knæene.

Nogen egentlig legeplads bliver der ikke bygget i haven, forklarer hun.
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har nemlig planer om at bygge nyt til panumbørnene på grunden lige op til.
Efter planen skal nybyggeriet stå klar næste sommer.

Seneste