Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Platonisk frokost og Monica Ali på Diamanten

Det Kongelige Bibliotek belærer dig komprimeret om Platon, Proust og Shakespeare over madpakken, og britiske Monica Ali forelæser om sin nye roman. Alt sammen i denne uge på Diamanten

En svampet ostemad kan efter fire timer i tasken være svær at nyde, men måske kan et par af litteraturens store klassikere også her vise sig værdifulde. Det Kongelige Bibliotek gør forsøget og giver madpakkerne et skud litterær umami.

Biblioteket går i bedene på Museum of Modern Art og Columbia University i New York, og arrangerer såkaldte Brown Bag Lectures. Konceptet er, at bibliotekets gæster får serveret de største klassikere i en times komprimeret forelæsning, mens de fortærer deres frokost.

Mandag, tirsdag og onsdag vil forelæsningerne henholdsvis være af Anne-Marie Eggert Olsen om Platons ’Staten’, Lars Kaaber om Shakespeares ’Hamlet’ og Neal Ashley Conrad om Prousts ’På sporet af den tabte tid’. Alle forelæsninger starter kl. 12.30 i foredragslokale Holberg og kræver ingen tilmelding.

Kontroversiel kulturportrættør

Hvis der noget, der kan kaldes multietnisk, britisk litteratur, så er Bangladesh-fødte Monica Ali en af denne scenes fremmeste repræsentanter. Med romanen ’Brick Lane’ debuterede hun i 2003 med et svirpende portræt af det bangladeshiske miljø i London, som vakte voldsom kritik både blandt landets indvandrere og forfattere som Germaine Greer.

Nu er Ali tilbage med romanen ’I køkkenet, som har sit omdrejningspunkt i en restaurant i London, hvor køkkenchefens skæbne flettes sammen med alskens forskellige folk – fra liberiske flygtninge til østeuropæiske sexarbejdere.

Monica Ali besøger Den Sorte Diamant torsdag den 12. november kl. 20 som et led i litteraturfestivalen København Læser. Foredraget er samtidig en tyvstart på bogmessen Bogforum.

Gennem initiativet Students Only kan hurtige studerende komme gratis ind. De mere træge må nøjes med en klækkelig rabat.

ser@adm.ku.dk

Seneste