Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Pølsesnak præger stor rapport om KU's kommunikation

KOMMUNIKATION - En rapport fra en af landets helt tunge kommunikationseksperter anbefaler KU’s ledelse at kommunikere mere enkelt. Ironisk nok er rapporten præget af det modsatte, lyder vurderingen fra retoriker Christian Kock. Og historiker Jes Fabricius Møller mener, at rapportens forfatter misforstår universitetets opgave og forsøger at gøre en udviklingsproces til en identitet.

Med over 100 kommunikationsfolk ansat fuld tid på universitetet og 1.500 ansatte, der bruger en del af arbejdstiden på at redigere 3-400.000 sider på nettet, er der ingen tvivl om, at KU formidler meget.

Derfor er det også oplagt, at rektor i 2013 har ønsket sig et overblik og nogle planer for, hvordan de mange kommunikationsressourcer bedst kan tjene KU’s ansatte og studerende, og hvordan KU skal få resten af samfundet i tale, dele forskningsresultater og skabe sig et godt ry.

Resultat: ‘Højberg Rapporten – Det kommunikerende KU’ fra oktober 2013, der udstikker et væld af anbefalinger om KU’s kommunikation – hvoraf nogle stykker allerede er ved at blive ført ud i livet, fx at KU’s ‘kernefortælling’ skal handle om ‘talent’, og at cheferne skal lære at tale ansigt til ansigt med de ansatte.

To vurderinger, ikke ens, begge kritiske

Uniavisen har bedt om to kvalificerede vurderinger af Højberg Christensens arbejde:

Retoriker professor Christian Kock har kastet et kritisk blik på de råd om god kommunikation, som eksperten i kommunikation giver KU. Læs: Overflødige ord, tom jargon og forkludrede udtryk.

Historiker lektor Jes Fabricius Møller har forholdt sig til, ja, Højberg Christensens bud på en udviklingshistorie for KU. Læs: Det er ikke raketvidenskab at definere, hvad universitetet skal.

LÆS: Højberg Rapporten (link til KUnet, der kræver login som studerende eller ansat på KU).

Rapportens forfatter er Jesper Højberg Christensen (f. 1955), stifter af og bestyrelsesformand i firmaet Advice Ledelses- og kommunikationsrådgivning A/S og grundlægger af branchens dominerende netværk Kommunikationsforum (KForum.dk).

chz@adm.ku.dk

Seneste