Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Præsidenter for EU mødes på KU

EU-DEBAT – De har talt meget sammen, siden EU-formandskabet i januar rykkede til Danmark. I eftermiddag mødes José Manuel Barroso og Helle Thorning-Schmidt for første gang på Københavns Universitet til en snak om EU's fremtid.

Det er lidt af et scoop, at rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen i dag kan præsentere formand for EU-Kommissionen José Manuel Barroso og statsminister og nuværende EU-formand Helle Thorning-Schmidt som talere ved en debat om EU’s fremtid, der finder sted i universitetets festsal.

Her vil de indflydelsesrige politikere fremsætte deres visioner for en fælles europæisk fremtid og formentlig komme frem til, at en sådan utvivlsomt eksisterer. Men de kommer sikkert heller ikke uden om at diskutere de mange udfordringer, det kriseramte Europa står over for, for publikum er også lovet taletid og del i debatten.

Adjunkt Rebecca Adler-Nissen fra Institut for Statskundskab vil åbne arrangementet med en kort introduktion til unionen, hvorefter de to politiske sværvægtere vil tage over og præsentere deres analyser af muligheder for et fremtidens EU.

Alle herlighederne skal overstås på blot en time, men sikken time det bliver.

Hvis du ikke allerede har sikret dig en plads ved arrangementet, kan du desværre ikke være med, da der er udsolgt af de gratis sæder. Du kan i stedet følge med her på siden, hvor vi vil rapportere fra debatten.

Seneste