Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Pressede studenter fortryder sabbatåret

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Pressede studenter fortryder sabbatåret - Dansk Sprognævn ønsker sprogbase med fagudtryk - Lande terroriserer hinanden digitalt.

Pressede studenter fortryder sabbatåret

Når arbejdsløsheden sætter ind, fortryder ‘4.g.erne’ deres pause mellem studierne. Det siger centerlederne på studievalgscentrene i København, Aarhus og Odense til Politiken.dk. Det er blandt andet den højere ungdomsarbejdsløshed, der får dem til at fortryde sabbatåret. Politiken skriver også, i en anden artikel, at flere studenter nu springer ud til ‘ingenting’ – og et halvt år efter studentereksamen har halvdelen af de, der valgte at tage et sabbatår, fortrudt beslutningen.

Dansk Sprognævn ønsker sprogbase med fagudtryk

Dansk Sprognævn ønsker at lave en såkaldt sprogbank, hvor man kan finde både danske og udenlandske fagudtryk og deres definitioner. Det er nødvendigt, fordi presset på det danske sprog vokser, når man fremmer brugen af engelsk og andre fremmedsprog i uddannelsessystemet. Dansk Sprognævn vil derfor også have politikerne til at udarbejde en strategi, der styrker dansk.

Lande terroriserer hinanden digitalt

Internetkriminelle har angrebet både Patent- og Varemærkestyrelsen, Folketinget, Erhvervs- og Vækstministeriet, Søfartsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen. Imidlertid er det ikke kun såkaldte hackere, der angriber, men også flere lande, siger Anders Henriksen, leder af Centre for International Law and Justice ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten, side 8, onsdag 27. juni 2012. Ifølge Anders Henriksen skaber det en hel ny form for international politik, hvor stater chikanerer hinanden digitalt for at opnå politiske indrømmelser. Lige nu afventer man, om der bliver indgået en form for fælles gentleman-aftale om, hvilke metoder man ikke må bruge, fordi angrebene også rammer civile.

Seneste