Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Prinsesse Benedikte indvier dyrehospital

Alt var tegnet og tilrettelagt med Egon Olsensk præcision da kongehusets mest hesteglade medlem besøgte det nybyggede dyrehospital i Taastrup

Slurp slurp. En blåsort Audi ruller over et par vandpytter på parkeringspladsen og standser lydløst foran hovedindgangen til Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup. Med stive bevægelser og rank ryg åbner chaufføren døren til passagersædet og ud stiger en smilende Prinsesse Benedikte iført rødt filt, sorte laksko og en meget royal hat.

Håndtryk udveksles i afmålt dosis mellem Prinsessen og Per Holten-Andersen, dekan på Det Biovidenskabelige Fakultet, Fødevareminister Eva Kjer og den øvrige forsamling af dyrlæger og pr-medarbejdere. En fotograf fra Billed-Bladet foreviger begivenheden. Må forestillingen begynde.

Walk and talk

Forud for velkomsten er der blevet kælet for detaljerne. En mand af arabisk udseende og briller i guldstel har med et pibende sugehoved støvsuget usynlige nullermænd på betonbelægningen. Selv asfalten på parkeringspladsen er blevet spulet til lejligheden. Stemningen før prinsesseankomsten er afventende tom. De ansatte på dyrehospitalet vandrer hvileløst omkring og holder dæmpede samtaler.

»Nu må hun gerne komme så vi kan gå videre. Det er så kunstigt det her,« siger dyrlæge og professor Pia Haubro Andersen. Bag hende dingler en hesteattrap der er spændt op i alle fire ben. Den skal bruges til at simulere hvordan syge heste bedøves og transporteres over på operationsbordet. Her har nogle ansatte en anden hesteattrap liggende tildækket under et grønt klæde. Klar, parat til kikkertundersøgelse.

Kommunikationsstaben på Life har gjort et stort stykke arbejde før prinsessemodtagelsen. En otte siders lang manual oplyser om alt lige fra hvornår og hvem der hilser på hofdamen (afhængig af hvilken side af Prinsesse Benedikte hun står på) til et udførligt kort over hvordan Prinsessens rute rundt på hospitalet bliver. Arrangementet beskrives som en »walk and talk«. Det er en pæn forsamling i pæne omgivelser der kan byde velkommen til Hendes Kongelige Højhed.

Opmærksomhed altafgørende

Pr-chef på Life Jacob Søby Bang er en driftig sjæl. En til lejligheden bestilt fotograf knipser løs og foreviger motivet ‘Prinsesse over for hest i bås’. Der bliver billeder nok at vælge imellem bagefter. 14.40 passerer det royale følge forbi en hvid hoppe der galopperer uden at komme nogen vegne. En løbebåndsfunktion skal gøre det muligt at måle på hestens lunge- og hjertekapacitet.

Straks vi forlader løbebåndet, bliver det slukket. Næste stop er flere heste, grise, får. En gruppe af kvindelige studerende har mandsopdækket to hopper. Mandsbedækket er måske bedre beskrevet. »Lige nu er jeg inde i anus. Jeg skal undersøge om hoppen er drægtig,« fortæller en af de studerende mens hele hendes ene arm er forsvundet ind i sprækken under halen. »Vi gør meget for at give publikum en på opleveren,« forklarer dyrlæge Morten Møller Petersen og griner afmålt. Hesten stirrer tomt ud i rummet.

Herefter går HKH Prinsessen med følge ned i det såkaldte innovationsrum for at spise kanapeer og drikke vin. Omgivelserne er stadig utrolig kliniske. Maden smager underligt meget af dyr. Prinsessen mingler hvorpå hun forlader forestillingen om et dyrehospital på aftalt tidspunkt.

Seneste