Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Pris for specialeplads: 850 kr. om måneden

ØVRIGE MEDIER - Pris for specialeplads: 850 kr. om måneden - Pressede studerende overrender studenterpræster - Kristne indvandrere overgår snart antallet af muslimske - Dyrlæger får bedre metoder til at analysere halte heste - Laser får diamant til at svæve frit i luften.

Pris for specialeskrivning: 850 kr. om måneden

Specialeskrivende studerende opgiver at få en kontorplads på deres universitet til at kunne sidde og skrive deres speciale i. I stedet betaler de nu af deres egen SU for at kunne leje et kontor til formålet. En af dem er Luise Schärfe, der som studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet (KU) var nødt til at ‘købe sit eget specialekontor’. KU havde ikke nogen plads til hende, skriver Politiken.dk.

Pressede studerende overrender studenterpræsterne

Studenterpræsterne oplever en markant fremgang i antallet af stressede studerende, der kommer for at tale med dem om alt fra studierelaterede problemer til private problemer forårsaget af sygdom eller lavt selvværd. De studerende har tilsyneladende ikke, som førhen, forbehold over for at opsøge en, der er tilknyttet kirken, siger Stefan L. Hansen, der har været studenterpræst ved KU i 14 år. Det skriver Avisen.dk.

Kristne indvandrere overgår snart antallet af muslimske

Om få år vil der være flere kristne indvandrere end muslimske, vurderer Brian Arly Jacobsen, religionssociolog ved KU med speciale i migration. Han har analyseret antallet af kristne og muslimske indvandrere og efterkommere i Danmark på baggrund af befolkningsundersøgelser og nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Jyllands-Posten.

Dyrlæger får bedre metoder til at analysere halte heste

Halte heste er en af de største kilder til frustration for både hesteejere og dyrlæger (og for heste!), og en hest kan blive halt af forskellige årsager. Nu har ny forskning, udført i et samarbejde mellem forskere på KU og forskere på Royal Veterinary College i England, skabt meget bedre redskaber og metoder til at kunne analysere en hests bevægelser nøjagtigt. Ved hjælp af dem kan dyrlæger hurtigere finde årsagen til, at en hest er halt, står der i en pressemeddelelse fra KU.

Laser får diamant til at svæve frit i luften

For de naturvidenskabeligt interesserede: Er det muligt at få en genstand til at svæve frit i luften alene ved at belyse det med en laserstråle? Spørgsmålet har været stillet før i teknisk-naturvidenskabelige tidsskrifter, og nu er det muligt at se en video af, hvordan forskere ved University of Rochester i USA kan få en lille diamant til at svæve kun ved at ramme den med en laserstråle, viser svenske Nyteknik.se.

anfj@adm.ku.dk

Seneste