Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Professorer skal bygge iværksættere

BUSINESSCOACH - For få universitetsundervisere har kompetencerne til at lære de studerende at omsætte den akademiske viden til vækst i samfundet. Derfor vil projektet Next Generation skabe et underviserkorps af iværksættere.

Entreprenørskab skal være en integreret del af universitetsundervisningen. Det mener folkene bag projektet Next Generation, der har til formål at styrke de studerendes evner inden for entreprenørskab, iværksætteri og innovation.

LÆS: En ændring af universitetskulturen

En ting er nemlig, at de studerende skal lære at bruge deres viden ude i erhvervslivet, når de har taget deres eksamen, en anden er, at der også skal være nogen til at lære dem det.

Der findes kun få undervisere på området, fordi entreprenørskab indtil nu har fungeret som isolerede valgfag på universiteterne. Og derfor vil Next Generation skabe et underviserkorps af 18 universitetsundervisere.

Innovativ kultur på tværs af universiteter

»De udvalgte undervisere skal være lektorer eller professorer fra de tre universiteter. Dog behøver underviserne ikke at være eksperter i entreprenørskab på forhånd. Tanken bag er, at hver enkelt underviser får generelle entreprenørskab-værktøjer, som kan implementeres i deres eksisterende fag på universiteterne, og derudover bliver mestre i teorier inden for pædagogik og didaktik, der er målrettet effektiv undervisning i entreprenørskab,« står der på Next Generations hjemmeside.

»Underviserkorpset skal hjælpe med at sikre en innovativ kultur på tværs af universiteterne og på tværs af de udbudte fag ved at skabe et korps af undervisere på DTU, KU & CBS, der gennem deres faste fag kan implementere ‘the entrepreneurial mindset’, der gør de studerende mere foretagsomme.«

Ansøgningsfristen er den 15. oktober 2010, hvis du vil søge om at blive en af de seks undervisere, som udgør det første hold. Læs mere om undervisningskorpset, og hvordan du tilmelder dig.

Seneste