Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Udland

Profitdrevne universiteter i USA giver lange studietider

INEFFEKTIVE - I USA forstærkes kritikken af profitdrevne universiteter efter at to rapporter afslører, at de studerende dér både er meget længere tid om deres studier, og deres studiegæld er også meget større, end på andre universiteter.

Kun ni procent af de studerende på USA´s største profitdrevne universitet, University of Phoenix, får deres eksamen i hus inden for en tidsramme på hele seks år.

LÆS i Insidehighered: Flogging For-Profit Colleges

Det er blot endnu en afsløring, der på det senere har været med til at være forstærke en omfattende kritik af de universiteter i USA, der udbyder videregående uddannelser med henblik på at tjene penge ligesom private virksomheder.

LÆS i New York Times: Report Find Low Graduation Rates

Og det er en rapport, ’Subprime Opportunity’, fra the Education Trust, en uafhængig tænketank, der arbejder for bred optagelse af studerende til videregående uddannelser, der har vist, at profitdrevne universiteter ikke nødvendigvis er bedst, eller hurtigst, når det gælder universiteter.

Studiegælden eksploderer også

Rapporten fra Education Trust viser også, at for disstancestudenter er studietiderne endnu længere.

En talsmand for Education Trust siger, at University of Phoenix forsvarer sig med, at universitetet tager imod mange studerende fra studie-uvante hjem.

I sidste uge kom der desuden en anden rapport, fra det uafhængige Pew Research Center udført for the People & the Press, som viser, at studenters studiegæld ender med at blive meget højere fra universiteter, der drives med henblik på at give overskud, end fra andre universiteter.

Seneste