Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Prorektor i Honeckers seng

Studerende inviteres til gratis foredrag med Lykke Friis, der fortæller spiseligt om den europæiske vision

Af alle landets EU-entusiaster er Lykke Friis måske den kraftigst glødende. Københavns Universitets prorektor er også en ferm fortæller, og derfor har Det Kongelige Bibliotek valgt hende som guide gennem unionens historie.

Og vision! For det er jo i høj grad det, EU handler om, hvis man spørger Lykke Friis. En enestående politisk vision, som blev til virkelighed er overskriften på hendes foredrag, som arrangørerne lover, bliver en svimlende og farverig rejse.

Rejsen går fra Murens skygge til en union med vokseværk og identitetsproblemer, og det må Friis om nogen vide noget om som medlem af EU’s såkaldte Reflektionsgruppe.

Gratis og forståeligt

Lykke Friis modtog tidligere i år DR’s Rosenkjærpris for sin evne til at formidle abstrakte problemstillinger forståeligt og konkret. Og vel er unionen abstrakt, og den er også ret tør, men mon ikke Friis kan gøre den spiselig?

Når den erklærede Bayern München-fan giver den som ordstyrer ved universitetets højt profilerede debatarrangementer, skorter det i hvert fald ikke på populærreferencer, sportsanalogier eller anekdoter.

Med foreningen Students Only som medarrangør kommer studerende gratis ind til fortællingerne, der har overskrifter som ”På motorvej til helvede” og ”I Honeckers seng – en fortælling om tyskerne og deres genforening”.

Lykke Friis fortæller om EU mandag den 19. oktober og torsdag den 29. oktober på Den Sorte Diamant, begge dage klokken 19.00.

ser@adm.ku.dk

Seneste