Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Radikale vil fjerne det sjette års SU

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Radikale vil fjerne det sjette SU-år - Nokia-iværksættere: Universitet presser os ud med kæmpe huslejestigning - Afrikanske studerende kan gøre danske uddannelser mere internationale.

Radikale vil fjerne det sjette SU-år

Det Radikale Venstre melder nu klart ud om SU-reformen: De vil fjerne det sjette SU-år. I fremtiden skal det sjette års SU kun gives til værdigt trængende studerende, skriver Berlingske. Det radikale forslag bakkes op af Venstre og Konservative.

Iværksættere: Universitet presser os ud med kæmpe huslejestigning

En optimistisk plan om at udnytte synergifordelene ved at have Aalborg Universitet (AAU) og 50 nyopstartede iværksættere samlet under samme tag – i et såkaldt Innovatarium i det tidligere Nokia-domicil i København – udvikler sig ikke som håbet. Iværksætterne er blandt andet utilfredse med, at AAU pludselig har fordoblet huslejen, skriver Ingeniøren. Pladsproblemer og en lunken interesse fra AAUs side er andre problemer, iværksætterne slås med.

Udenlandske studerende fra Afrika kan gøre danske uddannelser mere internationale

I en kronik i Jyllandsposten bakker en række KU-forskere op om en ny stipendieordning, der skal sikre at flere studerende fra udviklingslande kommer til Danmark. Det er især studerende fra Afrika, Asien og Latinamerika, som udviklingsminister Christian Friis Bach vil sikre bedre adgang til danske uddannelser. Kronikkens forfattere skriver, at KU i forvejen har mange års erfaring med samarbejde, udveksling og kapacitetsopbygning i lavindkomstlande, og at den ny stipendieordning endvidere vil styrke det internationale studiemiljø på de danske universiteter.

anfj@adm.ku.dk

Seneste