Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ralf Hemmingsen: Mændene må bare klage

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Ralf Hemmingsen: Mændene må bare klage - Penkowa og Det resignerede universitet - Aarhusianske studerende vil have KU-agtig ombudsmand - Samarbejde vrider mere olie ud af Nordsøen.

Ralf Hemmingsen: Mændene må klage

Mandlige lektorer må bare klage, hvis de føler sig forbigået i en ansættelsesproces om et professorat, siger rektor Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet (KU), til Information.

Efter Penkowa: Det resignerede universitet

KU´s høring om, hvad universitetet kan lære af den såkaldte Milena Penkowa-sag, har stof til en hel del mere eftertanke, skriver Information i en artikel om forløbet af høringen.

Aarhusianske studerende vil have KU-agtig ombudsmand

De studerende på Aarhus Universitet vil have en såkaldt studenterombudsmand i stil med den, som Københavns Universitet er på vej med. Det skriver Jyllands-Posten, side 13, tirsdag 8. oktober 2011. Så sent som i 2008 takkede de studerende ellers nej til en model med en ombudsmand for de studerende, som Aarhus Universitet selv foreslog, ifølge Aarhusportalen.dk.

Samarbejde vrider mere olie ud af Nordsøen

Et nyt forskningssamarbejde mellem Maersk Oil og Københavns Universitet skal bidrage til at få mere olie op af den danske del af Nordsøen. Projektet er tiltænkt kandidat- og ph.d.-studerende inden for geologi og fysik, oplyser lektor Lars Nielsen fra Institut for Geografi og Geologi, KU. Politiken, side 12, onsdag 9. november 2011.

Seneste