Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rankinglister for universiteter er misvisende

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Rankinglister for universiteter er misvisende - Lektorer på KU tør ikke kritisere kønskvotering - Hollandsk forskerskandale rejser tvivl om forskning - Leder: høj(ere) forskermoral nødvendig - Nils Strandberg Pedersen: Smertefuld negativ omtale.

Ranglister for universiteter er misvisende

Sune Auken, lektor på Københavns Universitet (KU), skriver i Politiken, at politikere og universiteter kun bør have skuldertræk tilovers for internationale ranglister.

Lektorer på KU tør ikke kritisere kønskvotering

Selvom flere mandlige ansatte på KU er utilfredse med favoriseringen af kvindelige professorer, så tør de ikke at stå frem med deres kritik, skriver Information. Og de yngre lektorer tør slet ikke stå frem.

Forskerskandale rejser omfattende tvivl om forskning

Skandalen om den hollandske doktor Stapel, som både forfalskede sine data og frit opfandt hele eksperimenter i mindst 30 tilfælde, er udtryk for et stort og udbredt problem inden for psykologien, mener blandt andre lektor Claus Emmeche, leder af Center for Natur, Filosofi og Videnskabsstudier, KU, ifølge Kristeligt Dagblads Etik.dk.

Høj forskermoral nødvendig

Læreanstalter må selv sikre, at forskere ikke snyder, står der i en leder i Kristeligt Dagblad, der giver flere eksempler på skandaler, der for nylig har givet deres universiteter dybe ridser i omdømmet.

Nils Strandberg Pedersen: Smertefuld negativ omtale

I et interview i Politiken fortæller KU’s bestyrelsesformand, Nils Strandberg Pedersen, at sagen om Milena Penkowa blandt andet lærte KU’s bestyrelsesmedlemmer, at der var nogle svagheder i systemet, når det kom til håndteringen af brud på god videnskabelig praksis. Videre forklarer han, at det har været smerteligt for universitetet med den massive negative presseomtale. Politiken, side 2, søndag 6. november 2011.

Seneste