Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Rappende sociologer hitter med kritisk sommerhit

SOCIORAP - En sociologisk rapduo hitter stort på CSS - det eneste sted, Habermas og kritisk teori får pigerne til at svede. Giv den op for Frankfurt Hustlers.

Hvis du synes, at dansk rapmusik af og til bliver lige lovlig fladpandet, så er her dit vitaminfix. To sociologistuderende hitter i øjeblikket stort på CSS med ’Sociologisk Rap’, et nummer om noget så gadesmart som kritisk teori.

Nummeret, der er en tekst rappet over Will Smiths slut-90’er-sommerhit, ’Miami’ er studentikost, indforstået og fagligt. Og lidt dumt. På den gode måde. Som:

»Yo, nu’ det Habermas, der styrer i Frankfurt / det er her, det går ned, alle ved, jeg’ for fed / alle pigerne er badet i sved / de råber: vi elsker borgelig offentlighed!«

Kun på universitetet

Sociologerne, der går under navnet Frankfurt Hustlers, namedropper i ét væk profiler fra Frankfurterskolen, det tyske hovedsæde for kritisk teori, så alle der har haft blot et enkelt kursus i kulturteori, føler sig hjemme.

Det er sgu kun på universitet, en linje som »Vi er kritisk’ hele tiden, både nat og dag / er du emancipatorisk er det dig, vi vil ha’,« er blot marginalt sjov.

Og så benytter de også chancen til at hate kærligt på lektor Rasmus Willig fra RUC. Se videoen her på Youtube, eller besøg Frankfurt Hustlers’ Facebookside.

ser@adm.ku.dk

Seneste