Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Rapport fra toppen af en pæl

FRILUFTSLABORATORIUM – Vi tog af sted for at finde ud af, hvad der egentlig rører sig i den mørke skov. Men spørgsmålet burde lyde: HVEM rører sig i skoven?

Da Skovskolen på Københavns Universitet søndag fyldte 50, indviedes et helt nyt friluftslaboratorium, der skal skabe nye sammenhænge mellem naturen og fysisk aktivitet.

Et team af træ-atleter sprang rundt på de nye faciliteter og beviste, at parkour ikke behøver at foregå i et bymiljø som ellers er det historiske udgangspunkt for sporten. Men gæsterne fik også lov at prøve.

FOTOS: Vi har lagt en billedserie fra Skovskolens jubilæum på vores Facebook – linket åbner i et nyt vindue.

Pæleklatring

Vi valgte udfordringen 25 meters lodret pæleklatring. Verdensrekorden er efter sigende 8 sekunder til toppen, og den lokale rekord er 13 sekunder.

Først blev der advaret mod at falde, da de anvendte statiske reb ikke strækker sig og derfor stopper et fald for brat. Uniavisens reporter blev herefter sendt op i pælen kun udstyret med støvle-jern påsat pigge til at stå fast i træet, et kraftigt reb om pælen og en klatresele med sikkerhedsline.

I starten gik det langsomt opad, men dødsforagten meldte sig snart, da et fald fra 25 meter vel kan være det samme som et fald fra 20. I toppen kunne man nyde udsigten over både skov og sø, hvis man ellers kunne løsrive sig fra den nådesløse blæst der fik pælen til at gynge kraftigt fra side til side.

Hverdagsbar i tømmer

Skovskolen adskiller sig – foruden ved at ligge i en skov – fra det øvrige KU, fordi omkring 60 af de studerende bor på selve skolens område. »Det giver et helt specielt sammenhold, næsten som en slags efterskole,« siger Steffen Storm som står bag baren Flækken.

Flækken er den lokale version af en fredagsbar, men den ligner ikke nogen anden fredagsbar. Den er bygget i solidt tømmer og har græs på taget. Ved siden af indgangen hænger der en stor øltragt på et skilt med påskriften »Fest & Dans.«

»Vi har åbent i Flækken alle dage undtagen mandag,« siger Steffen Storm, og til spørgsmålet om, hvorvidt at det ikke er svært at kombinere alkoholindtag i hverdagene med undervisning griner han bare og svarer »Herude er vi både konger om natten og konger om dagen.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste