Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Refsing: Misforstået kritik

SVAR - Sammenlægningen af græsk og latin i én uddannelse skal ske for at kunne føre fagenes stolte tradition videre, skriver dekan Kirsten Refsing i sit svar til Troels Engberg-Petersen

Kære Troels Engberg-Petersen

Jeg deler din respekt for antikken og for de meget dygtige forskere Danmark altid har haft på dette område. Men når du skriver, at jeg har planer om at nedlægge fagene græsk og latin , fordi »det hele er så længe siden« – så må det bero på en misforståelse.

LÆS: Troels Engberg-Petersens indlæg.

Hvis du har studeret bilagene til forslaget, vil du se, at der foreslås en uddannelse i det, der engang hed klassisk filologi – nemlig en BA og en KA uddannelse i græsk og latin. Der er med andre ord tale om at slå fagene sammen i en uddannelse, hvor det naturligvis skal være muligt at specialisere sig.

Både latin og græsk har småfagsstatus og modtager tilskud over finansloven. For mig at se er det et problem, at Aarhus Universitet modtager tilskuddet til latin, mens vi modtager det til klassisk græsk. Nye udmeldinger fra ministeriet lyder, at man kun vil give tilskud til småfag, der kun findes et sted i landet.

Hvis det fører til en opsplitning af latin og græsk på to forskellige universiteter, tror jeg ikke vi kan videreføre fagenes stolte traditioner i samme grad som før. Derfor er det min hensigt at samle dem i en uddannelse. Forslaget til uddannelsesreformer er nu i høring på Det Humanistiske Fakultet frem til 1. november.

Høringssvarene bliver lagt på fakultetets intranet, så de kan ses af alle. Herefter vil der i lyset af høringssvarene blive udarbejdet en revideret plan, som vil blive præsenteret i fakultetets forskellige organer og vedtaget med eventuelle ændringer til implementering fra januar 2011.

Seneste