Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Regelkaos er skyld i forlængelse af unges studietid

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Kritik af regeringen: Regelkaos forlænger unges studietid - 12 personer har søgt rektorstillingen på KU - Mange højtuddannede bliver mobbet på arbejdspladsen - Krisen har skabt Generation Målrettet på studierne - Universiteter vil ikke godkende hinandens uddannelser.

Regelkaos forlænger unges studietid

Både Djøf, Dansk Magisterforening og studenterrådene på landets fire største universiteter kritiserer regeringen for ikke at handle på uklare regler for studerendes ophold på udenlandske universiteter. Det skriver Jyllands-Posten. De studerende skal slås med eksaminer, der bliver slettet og stivbenede regler ved semesterstart. Det forlænger studietiden unødigt for de studerende, mener fagforeninger og studenterråd.

12 personer har søgt rektorstillingen

Et indstillingsudvalg på KU skal nu gennemgå de 12 kandidater, der har søgt rektorstillingen på universitetet, efter ansøgningsfristen udløb i fredags, den 18. januar. Det skriver nyheder.ku.dk (kræver login). Indstillingsudvalget er nedsat af KU’s bestyrelse og skal i første omgang finde de kandidater, der går videre til samtaler og test. Den nuværende rektorstilling udløber 1. november 2013.

Mange højtuddannede bliver mobbet på arbejdspladsen

Dansk Magisterforening (DM) er chokeret over, hvor mange af deres højtuddannede medlemmer, der bliver mobbet på arbejdspladsen. Det siger Gitte Grønnemøse Butler, der er leder af afdelingen for politik og presse i DM, til Politiken. Antallet af mobbede DM-medlemmer er stigende og dokumenteres i en ny spørgeskemaundersøgelse, der er lavet blandt DM’s erhvervsaktive medlemmer.

Krisen har skabt Generation Målrettet på studierne

Selv om nogle studerende måske føler det, som om kritikken er haglet ned over dem i årevis i medierne for både at være for sløve, for langsomme og for dovne, så kan de glæde sig over, at fakta taler et andet sprog. En lektor på Center for Ungdomsforskning siger til Politiken, at de unge faktisk er blevet mere ambitiøse, mere hårdtarbejdende og mere optagede af karriere end af caffe latte end for bare få år siden.

Universiteter vil ikke godkende hinandens uddannelser

Catrine Schmidt har igennem flere måneder forsøgt at kombinere sin uddannelse i medievidenskab på Aarhus Universitet med den samme uddannelse i København. Det burde have været en enkel sag, men til Jyllands-Posten siger Catrine Schmidt, at processen, der endte med et afslag for hende, har været uigennemskuelig . Reglerne er for indviklede.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 10, søndag 20. januar 2013.

anfj@adm.ku.dk

Seneste