Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Regeringen afsætter 300 millioner kroner ekstra til forskning

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Regeringen afsætter 300 millioner kroner ekstra til forskning - Din chef kan se alt med Google+ - Et par øl om dagen giver ikke ølvom - Bakterier til småbørn holder allergi væk.

Regeringen afsætter 300 millioner kroner ekstra til forskning

Den forrige regerings besparelser på 200 millioner kroner på universiteternes forskning bliver fjernet, og i stedet vil den ny regering investere 300 millioner kroner i forskning, siger uddannelsesminister uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til Politiken. Universiteterne undgår dermed besparelser på basisforskningsmidlerne og vil kunne forske på samme niveau i 2012 som i 2011. For kun fire dagen siden skrev Altinget.dk ellers, at Forskningsbesparelser alligevel i spil.

Din chef kan se alt med Google+

Google Apps-brugere skal være opmærksomme på, at deres virksomheds administratorer kan se og rette i alt, hvad de skriver på Google+, hvis de også bruger Google Apps, skriver Version2.dk.

Et par øl om dagen giver ikke ølvom

En ny undersøgelse fra Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (KU) viser, at der skal mere end en øl eller to om dagen til at få ølmave, skriver Politiken.

Bakterier til småbørn holder allergi væk

Forskerne kan nu se, at hvis man har få bakterietyper i sin tarmflora i de første leveår, så har man betydeligt øget risiko for at udvikle allergi ved seks årsalderen, siger Hans Bisgaard, professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU.

Seneste