Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Regeringen giver universiteter en skidt start

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Regeringen giver universiteter en skidt start - Østergaards projekt: Mindre kontrol, mere frihed - Topforsker går til Niels Bohr Instituttet - De unge universiteter er bedre til virkeligheden.

Regeringen giver universiteter en skidt start

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har slet ikke forstået, hvor grelt det står til på landets universiteter, skriver Politikens analyseredaktør Poul Aarøe Pedersen i en kommentar.

Østergaards projekt: Mindre kontrol, mere frihed

I et interview til Altinget.dk siger den ny uddannelsesminister Morten Østergaard (R), at mere frihed og mindre kontrol er nøgleord for ham. Udfordringen bliver at sikre faglig kvalitet samtidig – en kvalitet der ifølge Østergaard aktuelt har problemer.

Topforsker til Niels Bohr Instituttet

En af verdens førende forskere inden for nanofysik, Charles Marcus, professor på Harvard University, USA, har fået en bevilling på 61 millioner kroner af Danmarks Grundforskningsfond til at danne et nyt grundforskningscenter på Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet. Børsen, side 37, onsdag 2. november 2011.

Teori versus praksis: De unge universiteter er bedre til virkeligheden

Statskundskabsstuderende Steffen Thybo Møller fra Københavns Universitet har efterlyst en nærmere tilknytning til virkeligheden i undervisningen. Studieleder Peter Erling ved Det Økonomiske Institut på Københavns Universitet mener ikke, at det er lige relevant på alle studier. Det gælder om at finde en balance mellem det overfladiske og det motiverende, og nogle steder eksempelvis på RUC er det for overfladisk, mener Peter Erling. Information, side 12, onsdag 2. november 2011.

Seneste