Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Regeringen vil indføre krav om coronapas på universitetet

Studerende og ansatte skal have et gyldigt coronapas for at færdes på campus. Det lagde regeringen op til på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Hvis man troede, at det var slut med coronarestriktioner på Københavns Universitet, må man tro om.

Onsdag eftermiddag foreslog regeringen at indføre et krav om coronapas på videregående uddannelser, herunder Københavns Universitet. Det vil betyde, at studerende og ansatte enten skal være vaccinerede eller have en negativ test for at færdes på campus.

Hvis der er tale om en lyntest, foreslår regeringen, at det negative svar højest må være 48 timer gammelt mod de tidligere 72.

Forslagene kom på et pressemøde onsdag eftermiddag, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) efter anbefalinger fra Epidemikommissionen bebudede en række restriktioner, herunder på de videregående uddannelser og i den kollektive transport. Regeringen skal nu på jagt efter et flertal i Folketinget, før forslagene kan træde i kraft.

Er der opbakning til kravet om coronapas på videregående uddannelser, kan det træde i kraft fra på mandag den 29. november, oplyste sundhedsministeren.

Restriktionerne kommer efter flere uger med voksende smittetal. Alene i det seneste døgn er 4.426 personer registreret smittet med coronavirus, det højeste antal siden december. Det sker selv om over tre fjerdedele af befolkningen er færdigvaccinerede.

Københavns Universitet har tidligere været ramt af to nedlukninger, både i foråret 2020 og i den første halvdel af 2021, men efter sommerferien har de studerende været fuldt tilbage på campus.

Nu må de sandsynligvis vænne sig til at vise coronapasset frem på ny.

Seneste