Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Rekord: 1.800 KU-folk løber DHL

SVED - Universitetets største fest vokser sig endnu større - ansatte myldrer hen og skriver sig op til hyggeløb

Du får brug for at trække løbesokkerne op, hvis du vil melde dit hold til årets DHL-Stafet. Der er ikke mange pladser tilbage, lyder det fra Niels Wollesen i Københavns Universitets HR-afdeling.

I skrivende stund har svimlende 1.800 KU-ansatte og studerende, i 360 femmandshold, tilmeldt sig løbet, der finder sted den 30. august. Alene Det Biovidenskabelige Fakultet, Life, stiller med over 60 hold.

DHL-Stafetten siges at være verdens største motions-hyggeløb med 125.000 deltagere i løbet af de fem dage, begivenheden varer.

Undskyldning for at hænge ud

I en særaftale med organisatoren, løbeklubbben Sparta, har Niels Wollesen fået fat på en ny stak friske startnumre. Det var nødvendigt, da første sending blev udsolgt. Men de nye numre er også ved at være afsat.

»DHL-Stafetten vokser sig større hvert år for os. Jeg kan ikke komme med nogen enkeltstående forklaring på, hvorfor den her begivenhed er så populær hos os. Vi har markedsført den en del. Men jeg tror, at den primære årsag er, at det er den eneste ‘fest’, vi har for det samlede universitet,« siger han.

Han tilføjer, at nogle afdelinger på universitetet vælger at betale deres deltageres startgebyrer.

Stafetten er traditionelt en firmabegivenhed, hvor private og offentlige virksomheder kæmper om placeringerne og bruger dagen som en undskyldning for at komme hinanden ved.

Bestilte ekstra øl

På DHL-stafettens første dag vil over hver femte løber bære en rødbedefarvet T-shirt med KU-logo.

Og en god del af den os af grillet pølse, der bølger løberne i møde ved fjerde kilometer, vil formentlig blive sendt op fra Københavns Universitets lejr.

»Københavns Universitets telt vil være endnu større i år, og vi har bestilt mere øl, så vi ikke løber tør, sådan som det skete sidste år,« siger Niels Wollesen.

miy@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste