Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Rekord-år på Life

INTERVIEW – Det er en ting at have gode uddannelser, noget andet er, at gymnasiasterne også skal opleve dem, mener prodekanen for uddannelse på Life, som giver sit bud på, hvorfor de studerende flokkes på Frederiksberg.

Selv om Københavns Universitet samlet set sætter rekord i antallet af ansøgere til en studieplads, er der steder, der skiller sig ud. Et af dem er Det Biovidenskabelige Fakultet (Life), som har fået over en tredjedel flere ansøgere end sidste år, i alt knap to tusind.

»Jeg tror, vi har stor søgning, fordi, vi har interessante uddannelser. Mange af dem adresserer de problemer, som samfundet står over for med for eksempel dyrevelfærd, ernæring, bæredygtig produktion. Og jeg tror, at de unge i dag gerne vil være med til at løse dem,« siger Grete Bertelsen, som er prodekan for uddannelse.

Nåleøje

Hun mener, at de biovidenskabelige uddannelser igennem en årrække har haft held til at forvandle sig, så fortidens skole for landbrugserhvervet i dag er blevet en institution med et bredere fokus på menneskets brug af naturressourcer og indretning af natur og byer i vid forstand.

Life har også føjet en helt ny uddannelse, Husdyrvidenskab, til kataloget i år, og den har alene fået 100 førsteprioritets-ansøgere.

»Vi har 60 pladser, så her vil der være nogen, der ikke får en plads. Jeg vurderer, at der vil blive adgangsbegrænsning på totredjedele af vores uddannelser, ikke bare de populære som dyrlægestudiet,« siger Grete Bertelsen.

Hun håber, at der kan være ledige pladser til afviste studerende på fagene Naturressourcer, Fødevarevidenskab og Jordbrugsøkonomi.

Lad gymnasieeleverne smage studielivet

Miljøet på Life har også betydning for fremgangen, mener Grete Bertelsen. Både de fysiske rammer på campus, som rummer en rar park og vidtstrakte plante- og blomsterbede, og studielivet, der præges af mange internationale studerende, især på kandidatuddannelserne.

Men et studiemiljø er det svært at læse sig til i en brochure, så Life har de sidste to år indbudt gymnasieelever fra hele landet til tre dages studiepraktik på fakultetet. Den satsning har givet afkast, mener prodekanen, som vil gentage øvelsen til efteråret.

»Vi oplever, at de kommer fra hele landet. Ikke mindst fra Jylland. De prøver simpelthen, hvordan det er at være studerende, sammen med nogle af vores ældre studerende.«

Og så minder hun om, at kandidater fra Life har en høj beskæftigelsesgrad.

chz@adm.ku.dk

Seneste