Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rekordmange ansøgere til studiepladser

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Rekordmange ansøgere til studiepladser - Universitetet er ikke gymnasiets anden del - KU følger op på spionsag - Konference om dialog mellem borgere, forskere og virksomheder - Uddan dig gratis på verdens bedste universiteter.

Rekordmange ansøgere til studiepladser

Aldrig har så mange søgt optagelse på kvote 2 til de videregående uddannelser. Krisen gør, at unge vælger uddannelser med jobsikkerhed, skriver Berlingske.

Universitetet er ikke gymnasiets anden del

»Universitetet er ikke et ‘supergymnasium’, hvor den studerende får al viden serveret i grydeklar form, således som de fleste i dag forventer – men der er vi som universitet meget hastigt på vej hen for at opfylde de studerendes ‘krav’, og sørge for, at de kan bestå deres eksaminer,« skriver to professorer fra Sund i en kronik i Berlingske.

KU følger op på spionsag

Københavns Universitet (KU) afventer fortsat retssagen mod Timo Kivimäki, professor i statskundskab ved KU. Der er holdt møde med de studerende, og KU vil nu få præciseret reglerne for kontakt med ambassader, skriver nyheder.ku.dk.
(Se også Uniavisens spionage-afstemning).

Konference om dialog mellem borgere, forskere og virksomheder

Videnskabsministeriet skriver på sin hjemmeside, at borgernes og samfundets ønsker og behov skal inddrages mere i forskningen. Det har der i weekenden været konference om på Syddansk Universitet.

Uddan dig gratis på verdens bedste universiteter

To Standford-professorer vil revolutionere verden ved at udbyde gratis topuddannelser via internettet. Via et nyt onlinesystem skal folk i hele verden kunne tage uddannelser på en række af USA’s mest ansete universiteter. Det kræver kun en internetforbindelse, skriver Politiken.

Seneste