Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Rektor blev stillet til ansvar med holdånd og hornmusik

KVALITET - 200 studerende fra hele spektret af uddannelser stillede sammen rektor til ansvar for kvaliteten af deres uddannelser, og de fik, hvad de kom efter. Plus lidt horn.

Der var en følelse af holdånd, da Studenterrådet og omkring 200 andre studerende lørdag den 30. maj satte rektor i stævne i Festsalen på Frue Plads ved arrangementet Et universitet i verdensklasse – vi stiller rektor til ansvar.

De fremmødte studerende kom fra diverse campusser, fakulteter, institutter, og hvad man nu ellers identificerer sig med at høre til på et universitet i KU’s størrelsesorden, men sammenholdet på tværs var tydeligt – der blev både hujet og klappet, og stemningen var høj.

Men vi var altså ikke kommet for at danse, måtte vi forstå. Det var faktisk alvor.

Og det var det. Med rektor siddende på forreste række som udtalt modtager præsenterede omkring 20 studerende en blanding af dårlige oplevelser og gode erfaringer med egne initiativer fra studiemiljøerne på KU’s forskellige fakulteter.

Der var Emma fra Sociologi, som fortalte om fagcaféen Sociofeen, som hun var med til at iværksætte på grund af en undersøgelse, der viste, at mange studerende led af ensomhed. Der var Anne, som endelig fik feedback, da hun dumpede en eksamen, og som undredes over, at hun skulle nå at tvivle så meget på egne evner, før hun fik hjælp. Og der var mange andre, de var godt forberedte, og rektor tog noter undervejs.

Verdens bedste hornorkester

De studerendes oplæg blev tilsat kaffe, chokoladekiks og ikke mindst et energizing intermezzo med hornorkestret De akademiske horn, som angiveligt er et af verdens bedste hornorkestre.

De akademiske horn stod for underholdningen. Foto: Philip Davali

Studenterrådet har arbejdet på kampagnen for kvalitet i uddannelsesmiljøet på KU i otte måneder, som førte til finalen i lørdags. Og stemningen var også præget af, at her var et stykke arbejde, som man var stolt af, som skulle vises frem, og som skulle fejres.

Da rektor Ralf Hemmingsen fik ordet, var han da også tydeligt glad for, at der på hans universitet går den slags studerende, som samles en lørdag eftermiddag midt i eksamenstiden for at kæmpe for deres uddannelse, og han kvitterede med at tage imod det ansvar, som arrangementets titel gav ham.

Rektor Ralf Hemmingsen lagde i sin tale op til, at størstedelen af de studerendes forslag skal følges op af universitetet. Foto: Lene Munk

I kan bare ringe

Mandagen derpå lyder Studenterrådets formand Alexander Thorvaldsen også ovenud tilfreds:

»Vi fik det, vi havde håbet på. Vi fik både indrømmelser på feedback, på forskerkontakt og på timetallet, hvor rektor sagde; I kan bare ringe til mig, hvis der er nogen, der ikke lever op til timetalskravet.«

»Jeg har aldrig før oplevet studerende fra så mange forskellige fakulteter være samlet om så komplekse og vigtige ting. Det er ikke uden grund, at det på dagen blev sammenlignet med de store demonstrationer, der var mod fremdriftsreformen i 2013. Der var virkelig sådan en we’re in this together-følelse,« siger han.

Formand for Studenterrådet Alexander Thorvaldsen holder her tale for de omkring 200 fremmødte ved lørdagens arrangement. Foto: Philip Davali

Alexander Thorvaldsen fortæller, at arbejdet for kvaliteten på KU langt fra er slut – nu skal de forslag, de studerende har præsenteret for rektor, nemlig følges til dørs. Derfor er han også glad for, at efter i lørdags har de første halvtreds studerende allerede meldt sig til at deltage i det videre arbejde.

lene.munk-petersen@adm.ku.dk

Seneste