Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rektor fortsætter på posten

Bestyrelsen for Københavns Universitet har forlænget Ralf Hemmingsens kontrakt, så den nu løber til 31. oktober 2013

Ralf Hemmingsen har fået en forsinket fødselsdagsgave. Københavns Universitets rektor nummer 258 i rækken rundede 60 år den 12. oktober og i dag har bestyrelsen forlænget hans kontrakt med tre år.

»Bestyrelsen og jeg er overordentlig glade for, at Ralf Hemmingsen vil påtage sig ansvaret med at fortsætte den gode udvikling, Københavns Universitet er inde i. Det er en enig bestyrelse, der står bag beslutningen. Det er for mig et udtryk for den stærke og bredt funderede opbakning til Ralf Hemmingsens arbejde, der eksisterer på KU. I de kommende år skal strategien Destination 2012 føres til ende,« siger bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen.

Ralf Hemmingsen er professor og har en doktorgrad i medicin. Han har tidligere blandt andet været speciallæge i psykiatri, administrerende overlæge på Psykiatrisk Afdeling ved Bispebjerg Hospital og dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Rektortitlen har han haft siden 1. november 2005.

Vil gøre arbejdet færdigt

Ralf Hemmingsen har kæmpet indædt for at få nye tidssvarende bygninger og laboratorier på KU. Byggeriet af det nye KUA på Amager er planlagt, og regeringen har afsat 2,5 milliarder kroner på finansloven for 2010 til modernisering og nybyggeri på KU. Mindst halvdelen af pengene skal ifølge planerne gå til at opføre en ny Panumbygning og Niels Bohr Science Park på Nørre Campus.

Ralf Hemmingsen mener selv, at den store opgave de kommende år bliver at gennemføre campusplanen.

»KU skal være et af de mest moderne universiteter i Europa. Vi skal derfor færdiggøre KU på Amager og udskifte de udtjente laboratorier,« siger Ralf Hemmingsen.

clba@adm.ku.dk

Seneste