Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»Rektor skal kæmpe vores sag«

BLOKADE - Biologistuderende blokerer undervisningen og demonstrerer imod nedskæringer på Biologisk Institut

»Rektor, rektor, hvor’ min lektor?« lyder det i kor fra flokken af studerende, der er mødt op til dagens aktion foran Københavns Biocenter. Fra klokken syv har de blokeret undervisningen i protest imod de nedskæringer, der bevirker, at cirka 40 procent af de ansatte ved Biologisk Institut skal afskediges over en treårig periode.

Skuden skal vendes

Dagen igennem har de studerende demonstreret med bannere, musik og lanciers i lange baner, og i sneen foran Biologisk Institut bliver der lavet pandekager og sæbebobler, mens det sprøjter med opvarmet cola fra taget af en hvid varevogn.

»Det overordnede budskab er, at skuden skal vendes. Vi skal have en rektor, der kæmper vores sag,« forklarer Troels Petersen, der er biologistuderende og talsmand ved dagens blokade.

»Det er et stort problem, at vores uddannelse og undervisning bliver forringet, og det gør det ikke mere attraktivt for potentielle studerende at søge ind på Biologi, når de ser så mange utilfredse biologistuderende stå herude og vise deres utilfredshed med den nuværende prioritering,« uddyber han

Store konsekvenser for de færdiguddannede

Nedskæringerne medfører blandt andet, at en stor del af den praktiske undervisning bliver erstattet af forelæsninger, og det er ifølge Troels Petersen problematisk.

»Det får store konsekvenser i fremtiden i forhold til de kompetencer, som biologer og biokemikere har, når de er færdiguddannede,« siger han og bliver bakket op af biologistuderende Cecilie Petersen, der står med et stort rødt banner foran Biologisk Institut.

»Det er meget nemmere at få noget ud af undervisningen, når man har læreren tæt på. Man er mere til stede i undervisningen, og læreren kan bedre have øje på den enkelte studerende,« siger hun.

Flere deltagere end forventet

Forberedelserne til blokaden begyndte den 22. januar, og i mellemtiden har de fleste studerende været til eksamen. Troels Petersen er derfor imponeret over det store fremmøde.

»Vi havde meget optimistisk satset på 300 deltagere, men allerede klokken 7, da vi begyndte at tælle, var tallet højere,« siger talsmanden, der påpeger, at underviserne har været meget forstående over for dagens aktion.

I eftermiddag skal de studerende beslutte, hvorvidt undervisningsblokaden skal fortsætte tirsdag, og i så fald bliver den sandsynligvis rettet mod Helge Sander.

peri@adm.ku.dk

Seneste