Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rektor søges til sommer

Mens de øvrige universiteter i Danmark allerede har ansat deres rektor eller er i færd med det, slår bestyrelsen på Københavns Universitet først rektorstillingen op til august.

Den oprindelige plan var at slå stillingen op i slutningen af 2005, men bestyrelsen ønsker at fremskynde ansættelsen, så institutterne også snart kan få ansat ledere. Den kommende ansættelse af rektor gav i forbindelse med vedtagelsen af vedtægten for Københavns Universitet anledning til debat.

Hverken i universitetsloven eller i de kommende vedtægter for Københavns Universitet står der nemlig et ord om at rektor skal have undervisningserfaring. Og det mente blandt andre de studerende kunne blive skæbnesvangert når universitetets midler groft sagt består af lige dele midler til undervisning og forskning.

Bestyrelsesformand Bodil Nyboe Andersen gav de studerende håndslag på at der skal lægges vægt på undervisningserfaring i det første jobopslag til rektorstillingen. Det opslag vil blive et forbillede for alle de kommende jobopslag, mente bestyrelsesformanden. Med det løfte gik de studerende med til at udelade undervisningserfaring i vedtægterne.

Seneste