Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rektor vil forbedre KU´s image

ERHVERVSSAMARBEJDE - Ralf Hemmingsen har nedsat en task force, der skal børste Københavns Universitets støvede ry i erhvervslivet af

En ny undersøgelse viser, at Københavns Universitet (KU) har image som gammeldags og svær at få i tale.

Det vil rektor Ralf Hemmingsen nu gøre noget ved, så han har nedsat en task force om erhvervsrelationer, der skal komme med forslag til, hvordan man løser problemet. Anbefalingerne skal være klar til foråret.

»Jeg ved ikke, om det er korrekt, at KU er gammelt og støvet, men vi må forholde os til den oplevede virkelighed ude i samfundet. Vi kan ikke være tjent med at have et ry for at være svære at håndtere,« siger Ralf Hemmingsen.

Klar tale

Han mener, at det ikke nødvendigvis behøves at koste en bunke penge at ændre universitetets image.

Det drejer sig måske blot om at justere strategien og være mere klar i sine holdninger og offentlige udmeldinger.

»Det handler ikke om, at vi skal være mere økonomisk afhængige af erhvervslivet eller sælge os selv, men der er behov for øget samarbejde og en mere åben relation,« siger rektor.

Han nævner den for nylig afholdte karrierebørs i Festsalen og opførelsen af det nye miljørigtige hus Green Lighthouse på Det Naturvidenskabelig Fakultet som initiativer, der er med til at give KU et mere frisk og ungdommeligt image, og som samtidig giver substans i erhvervsrelationerne.

Ralf Hemmingsen understreger, at KU i det store hele opfylder udviklingskontraktens mål om erhvervssamarbejde til punkt og prikke.

clba@adm.ku.dk

Seneste