Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rektorer frygter for Højteknologifondens fremtid

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Rektorer frygter for Højteknologifondens fremtid - Venstre: Studerende skal have kørselsfradrag - Studerende betaler stor del af deres SU af i skat - Blog: Venstre vælter rundt i SU-debat - Særlige hold til de bedste studerende på AU - Måling: DF og V har absolut flertal.

Rektorer frygter for Højteknologifondens fremtid

Man skal ikke lave om på noget, der virker, skiver landets otte universitetsrektorer sammen med flere faglige organisationer og dele af erhvervslivet i et åbent brev til Morten Østergaard (R), minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. De er bekymrede over, at Morten Østergaard vil Højteknologifonden med to andre råd som en del af prestigeprojektet, innovationsstrategien »Danmark – Løsningernes land«. Ifølge Jyllands-Posten mener brevskriverne, at en fusion vil være en »umådelig dårlig idé«.

Venstre: Studerende skal have kørselsfradrag

Som endnu et indspark i forhandlingerne om regeringens SU-reform vil Venstre indføre et kørselsfradrag for studerende, der pendler til og fra deres uddanelsessted, skriver Jyllands-Posten. Forslaget er en del af Venstres politik for at styrke landomåderne.

Studerende betaler stor del af deres SU af i skat

De studerende arbejder så meget ved siden af deres studier, at de i høj grad selv betaler for deres SU. Det gælder særligt for kandidatstuderende, skriver Berlingske.

Blog: Venstre vælter rundt i SU-debat

For under et år siden afviste Venstre et socialdemokratisk forslag om at give SU til iværksættere. Nu stiller Venstre det samme forslag, og det gør det nødvendigt at spørge Venstre om, hvad der har ændret sig på et år, skriver David Troels Garby i sin blog på avisen.dk.

Særlige hold til de bedste studerende på AU

Aarhus Universitet (AU) laver talentprogrammer for de bedste studerende, så de kan blive endnu bedre, skriver Jyllands-posten. Studenterrådet på AU er ikke begejstret, mens Konservative Studerende hilser forslaget velkommen.

Måling: DF og V har absolut flertal

En meningsmåling fra YouGov/MetroXpress giver Dansk Folkeparti (DF) og Venstre (V) absolut flertal tilsammen i folketinget – for første gang nogensinde. Det er dog ikke så sandsynligt, at det vil ske ved et kommende valg , siger professor i statskundskab Kasper Møller Hansen, KU. Det endelige resultat kan falde meget anderledes. Kasper Møller Hansen mener, at det mest sandsynlige er, at Venstre og Liberal Alliance vil danne regering med DF i rollen som støtteparti. Sådan som man så det med Foghs regering i nullerne, skriver bt.dk.

anfj@adm.ku.dk

Seneste