Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rektorformand: Penkowa færdig som forsker

NYHEDSOVERBLIK - Rektorformand: Penkowa er færdig som forsker - Carlsbergfondet: Forskere skal udvise social ansvarlighed - Regeringen giver 1,4 mia. til forskningsstation i Lund.

Rektorformand: Penkowa er færdig som forsker

Efter at Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) har afgjort, at hjerneforskeren Milena Penkowa har fusket, er her henvisninger til nogle af artiklerne fra øvrige medier om sagen:

»Rektorformand: Penkowa er færdig som forsker«, i Politiken: Jens Oddershede, formand for Rektorkollegiet, dømmer Milena Penkowa evigt ude fra universitetsverdenen, fordi erfaringen er, at en forsker, der først er dømt som uredelig, ikke kommer ind i den danske universitetsverden igen. Heller ikke selv om det ikke er ulovligt for et universitet at tilbyde Milena Penkowa en ny ansættelse.

»Udvalg: Milena Penkowa snød«, i Jyllands-Posten: Ifølge UVVU’s sundhedsvidenskabelige udvalg formand, landsdommer Henrik Gunst Andersen, har sagen været usædvanligt kompliceret.

»Universitet er tilfreds med Penkowa-dom,« i Jyllands-Posten: Jasper Steen Winkel, vicedirektør for kommunikation på KU, om UVVU’s afgørelse på Penkowa-sagen.

Forskere skal udvise social ansvarlighed

Hvis vi skal skabe nye arbejdspladser og øge væksten i Europa, skal forskere udvise større social ansvarlighed og forpligte sig til at omsætte deres forskning til økonomisk og samfundsmæssigt udbytte. Det skriver Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet, for Carlsberg A/S og professor på iNANO ved Aarhus Universitet.

Regeringen giver 1,4 mia. til forskningsstation i Lund

Danmark vil bidrage med næsten halvanden milliard kroner til den nye forskningsstation European Spallation Source (ESS) i Lund, der skal stå færdig i 2015. Sine Larsen, professor på KU og tidligere direktør for forskningsstationen MAX IV, siger til Berlingske, at det er en unik mulighed for dansk forskning, og at den kan bringe dansk materialeforskning op på højeste internationale niveau.

Seneste