Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Rentechok på SU-lån på vej

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Rentechok på SU-lån på vej - Ralf Hemmingsen: Fornuft i flere kvindelige forskere - Avis: Uldent regeringsgrundlag for fremtidens forskning - De fik ’nobelprisen’ i Økonomi - Ekspert i kroppens signaler fylder 70.

Rentechok på SU-lån på vej

Nye strafrenter, der træder i kraft 1. april 2012 , kan betyde en fordobling af de samlede renteudgifter for skyldnerne med SU-gæld, skriver Politiken.dk. Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Magnus Pedersen, er chokeret og mener, at den forhenværende skatteminister ikke har magtet at informere om de nye regler.

Ralf Hemmingsen: Fornuft i flere kvindelige forskere

Efter at Hans Bonde, Københavns Universitet (KU), i et læserbrev har beskyldt KU for at diskriminere mænd ved at have skjulte kvindekvoter, forsvarer KU´s rektor Ralf Hemmingsen nu ordningen og kalder Hans Bondes kritik helt forfejlet.
Politiken 11. oktober 2011, kultur, side 8

Avis: Ulden plan for fremtidens forskning

Danmark har for første gang i årevis fået en stærk videnskabsminister i de radikales Morten Østergaard, skriver Politikens videnskabsredaktør Morten Garly Andersen, men ministerens arbejdsgrundlag er økonomisk snævert og med indbyggede selvmodsigelser.

De fik ’nobelprisen’ i Økonomi

Den såkaldte ’nobelpris’ i økonomi, eller Sveriges Riksbanks pris i økonomisk videnskab til Alfred Nobels minde indstiftet af Svenske Riksbank i 1968, gik til Thomas J. Sargent og Christopher A. Sims for deres empiriske forskning af årsag og virkning i makroøkonomien, skriver Information. En dansk forsker kritiserer valget, skriver Videnskab.dk

Ekspert i kroppens signaler fylder 70

En dansk ekspert i kroppens signaler, professor i klinisk biokemi jens Frederik Rehfeld, der er blandt de mest citerede danske forskere i international videnskabelig litteratur, runder de 70 år i hvilken anledning Kristeligt Dagblad har skrevet en artikel om ham.

Seneste