Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Retorik har Danmarks bedste tutorer

TUTORFEST – De er nu officielt danmarksmestre i at fyre op for et både sjovt og lærerigt rusprogram - tutorerne fra Retorik på Københavns Universitet, der fik 'Tutorprisen' i dag.

Hus 19.1 fra RUC, psykologer fra Nordjylland, matematikere fra Smilets By og naturvidenskaber fra Fyn var nomineret til at vinde Tutorprisen 2010. Men det var KU’s egne retorikere, som løb med sejren, da prisen blev uddelt i dag.

Med »hjertevarme, humor og kreativitet« fik Jesper Ingemann, Hans Christian Gørup Nielsen og Barbara Kjølbye Zinckernagel fra Retorik hurtigt et nyt hold studerende til at føle sig hjemme på Københavns Universitet.

Derfor fik de i dag overrakt en stor check på 8.000 kroner, klapsalver og titlen Årets bedste tutorer i festsalen på Københavns Universitet.

Frivillige forbilleder

Fagforeningen Dansk Magisterforening (DM) står bag kåringen. De synes nemlig, at stive russere får mere opmærksomhed i pressen end hårdtarbejdende tutorer, når landets universiteter hvert år slår dørene op for et nyt kuld studerende.

»Et godt tutorforløb er fundamentet for et godt studiemiljø. Derfor vil vi gerne sætte fokus på det store arbejde landets tutorer gør ved at udnævne de sejeste tutorer,« siger formand i DM Studerende Kasper Ditlevsen.

Vinderne har brugt flere hundrede frivillige timer hver for at skabe en god studiestart for de nye studerende på Retorik. Men de synes, det er det hele værd.

»Det er både sjovt, spændende og lærerigt at være tutor. Samtidig får man også selv et meget bedre studieliv, fordi man lærer en masse folk at kende på sit studie på tværs af semestre,« siger Barbara Kjølbye Zinckernagel.

khkr@adm.ku.dk

Seneste