Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Revy: En ambulance med privatchauffør

CABARET- Fuldt hus og fuldfed underholdning, da tusindkunstnerne på statsondskab inviterede til revy fra nær og Skjern.

Hvad har den fnisende Find Holger med den forsvundne britiske pige Madeleine at gøre? Hvem følger Anne Frank på Twitter? Og hvordan får Disney gjort Yahya Hassans debutdigte til årets biografsucces?

Under mottoet »hellere den halve sandhed end den totale tvivl« giver årets revy på Statskundskab dig svarene – og to timers solid underholdning.

For både sketcher, skuespil og revybandet med en bomstærk popstemme i front sørgede på åbningsaftenen for at holde latteren rullende over sæderækkerne i Christian Hansen auditoriet og håndfladerne varme hos de omkring 400 publikummer, som fyldte salen torsdag aften.

Uniavisens udsendte har aldrig selv befundet sig bedre i et propfyldt KU-auditorium.

Sorte perler

»Hvem har ikke selv drømt om en ambulance med privatchauffør?«

Don Corydon svinger privatiseringshjulet og topper med hjælp fra assistenterne Hanne og Sanne velvilligt tilbuddet om at købe det danske sundhedsvæsen op med guldhornene og fem valgfrie folkekirker.

»Ring ind, hvis dit navn starter på G og slutter på oldman Sachs!«

En klassisk sketch i programmet, som stikker til de kære folkevalgte, byder på de forventelige indslag om dagens gang på Statskundskab, men som heldigvis også har fundet plads ti række uforudsigelige sorte perler.

Som når Holger, fra Find Holger-bøgerne bliver afhørt af politiet. Eller når Mads Skjern må passere Rådhuspladsen på vejen til Jernbanekroen for at låne penge af griseavleren.

I øvrigt sketcher, der – som det også gælder for resten af showet – viser, at simple kulisser, udklædning og scenografi ikke gør det store, når skuespillerne er tændte og replikkerne skarpe og veltimede.

Statsondskab fra Nær og Skjern

– Lyder titlen på årets revy, der allerede melder udsolgt til de to sidste forestillinger den 2. og 3. maj.

Bag forestillingen står et ti mand stærkt band og cirka 70 frivillige skuespillere, sangere, dansere, tusindkunstnere.

Er du så heldig at have billet, så husk hvad du har set, næste gang du spekulerer over hvilke grå skæbner, der gemmer sig bag skjorter og mundkurve i de offentlige administrationer og kommunale forvaltninger rundt om i Danmark.

Under overfladen er der meget mere at grine af på Statskundskab.

Uni-avis@adm.ku.dk

Seneste