Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Rift om KUA-retro

ØSTNOSTALGI - Inventar fra Det Gamle KUA bliver revet væk på genbyg.dk. Skynd dig, hvis du skal have et karryfarvet formspændt firserikon op under neglene

Åh, det gamle KUA.

Humanister har i årtier elsket at hade de fjendtligt udseende asbestøse betonkasser med det okseblodsfarvede træværk, der snart er en saga blot.

Den Gamle KUA-kolos blev opført i perioden 1972-79 på Amager Fælled og skulle huse studerende og ansatte i en parentes af tid, indtil passende blivende bygninger af humanististisk tilsnit blev fundet.

Det Nye KUA

Parentesen blev lang. Det Nye KUAs første bygninger var indflytningsklar i 2002.

Toneangivende humanister fandt dog, at det nye domicil i seksetagers længehuse med lyse naturstensfacader i travertin forbundet af livgivende kanaler, havde været værd at vente på.

Anden etape af byggeriet, som også går under navnet Søndre Campus, ventes fuldendt i 2013.

Meget revet væk

Inventaret fra Det Gamle KUA sælges nu via internettet på genbyg.dk.

Som det også er tilfældet med tidligere så forhadte effekter fra det gamle Østtyskland, er der stor interesse for de bedagede ikonografiske effekter, og det kasserede KUA-inventar går som varmt brød.

PH-lamper, kontorstole og vægure er revet væk, men der er stadig mulighed for at erhverve sig fx branddøre, velourhynder eller kvadratiske skilte i primærfarver, der henviser til herretoiletter eller nødudgange.

Se varekataloget her.

Seneste