Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Ring lige i forvejen

KOMMENTAR - Universitetsavisen skriver på forsiden af netudgaven, at jeg skulle have været i konfrontation med pressen og forsøgt at forhindre en dækning af politiets ransagning af Milena Penkowas tidligere kontor i dag. Det synes jeg virker en kende overdramatiseret.

Jeg fortalte de pressefolk, der var til stede, at de ikke kunne følge med op på instituttet. Det var kun Universitetsavisens redaktør, der gav udtryk for, at han var uenig i den disposition. De andre mediefolk og jeg gik op i kantinen, fik en kop kaffe og ventede på, at ransagningen var slut.

Det er helt fast kutyme, at vi forventer, at der ligger en forudgående aftale før pressen kan få adgang ude på institutterne. Det havde ingen af medierne i dette tilfælde. Den regel bunder i det hensyn til de ansatte, jeg også refererede for Universitetsavisen: Institutterne er arbejdspladser, hvor folk uforstyrret skal kunne passe deres arbejde med mindre andet er aftalt.

I denne situation, så jeg ikke, at der var tvingende behov for at tilsidesætte den regel. Selvfølgelig har offentligheden en interesse i sagen, men ærligt talt har jeg svært ved at se argumentet for, at det kan hjælpe til oplysningen af sagen, at pressen er med på ransagning.

Pressen kan jo til enhver tid vælge at tale med Milena Penkowa og politiet og andre involverede og derigennem belyse ransagningen. Så jeg mener, at det er at skyde over målet at sige, at jeg forhindrede pressen i at dække begivenheden. Jeg kan da også konstatere, at Universitetsavisen allerede har skrevet en længere reportage om den.

Så kære Universitetsavis: I skal være hjerteligt velkomne på Panum, men vil I besøge de steder, hvor folk arbejder, så giv os lige et praj i forvejen.

Seneste