Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»Ritt, din lus - du skylder os et hus«

En lille flok ungdomshusaktivister løb med opmærksomheden under Studenterrådets RUS-arrangement på KUA hvor de var mødt op for at give overborgmester Ritt Bjerregård en hilsen

Omkring 600 forventningsfulde og feststemte studerende – samt en håndfuld ungdomshusaktivister og et par medfølgende politibetjente der ikke var inviteret – dannede tors-dag eftermiddag den 16. august den højlydte ramme om Studenterrådets tyvstart på studielivet for de nye studerende. Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) var blandt talerne i kantinen på det nye KUA, og hendes tilstedeværelse havde tydeligvis lokket en flok ungdomshusaktivister til studiestartsarrangement. »Ritt din lus, du skylder os et hus!« »Hvad har du at sige til dit forsvar?« lød det taktfast mens de uindbudte gæster gestikulerede på en måde der er upassende at nævne i Universitetsavisen.

Tålmodig borgmester
Ritt Bjerregaard fortrak ikke en mine og talte først da de utilfredse unge var færdige med at råbe og havde forladt stedet. »Tak for invitationen og den noget specielle velkomst. Som I sikkert har opdaget, er København et noget anderledes sted, men også et fantastisk sted at læse,« sagde overborgmesteren blandt andet og benyttede lejligheden til at reklamere lidt for hvad hun gør for at forbedre de unges mulighed for at få en bolig der er til at betale. Blandt andet i form af nye ungdomsboliger og forsøget på at få bygget 5.000 billige boliger. Pernille Skipper, næstformand for Studenterrådet, ønskede ikke at kommentere de unges aktion eller at politiet lod aktivisterne råbe færdig inden de stille og roligt eskorterede dem væk. Hun var til gengæld yderst tilfreds med at mindst 600 af de cirka 6.000 nyoptagne KU-studerende havde takket ja til at deltage i Studenterrådets tyvstart på studielivet med en blød introduktion på KUA. »Vi holder arrangementet for at de skal komme stille og roligt i gang og har et par stykker de allerede har mødt og kan sige hej til når de kommer første dag. Det er selvfølgelig også for at reklamere for Studenterrådet, så de nye ved at vi eksisterer og hvor de skal gå hen hvis de vil have indflydelse på deres studie,« siger hun.

Mange myter
De studerendes formand benyttede lejligheden til at berolige de nye og gøre op med de mange myter der findes om at studere. Nej, de bliver ikke tvunget til at løbe nøgne rundt på rusturen, det er ikke nødvendigvis dobbelt så hårdt som at gå på gymnasiet, alle forlader ikke kæresten indenfor de første tre måneder og det er faktisk ikke umuligt at score på universitetet. Prorektor Lykke Friis brugte sin tale til at reklamere for den nye alumneforening, opfordrede de studerende til at engagere sig og kunne berolige med at KU er et universitet hvor det ikke er afgørende hvor hurtigt de studerende bliver færdige men derimod at de udvikler de rigtige kompetencer. Efter talerne i kantinen på KUA blev de nye studerende fordelt på de enkelte fag, hvor de kunne tale med ælde studerende, og så var der selvsagt fest om aftenen.

Seneste