Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ros til Refsing for at tage umulige kampe

FARVEL - Studenterpolitikere på Humaniora udtrykker respekt for Kirsten Refsings valg om at træde tilbage.

»Hvorfor?« stod der med rød skrift på de plakater af dekan Kirsten Refsings ansigt, som for et år siden hang rundt omkring på Det Humanistiske Fakultet.

Plakaterne var et svar til rektors beslutning om at forlænge Refsings ansættelse i tre år, og under billedet fulgte en svada om dekanens mange påståede fejltrin i den tid, hun havde ledet fakultetet. Selv om plakaternes ophavsmænd ikke ville lægge navn til deres happening, tog repræsentanter for de studerende alligevel mere eller mindre ansvaret.

Men nu er de studerende anderledes forsonende, fordi det er tid at gøre status i kølvandet på Kirsten Refsings selvvalgte exit.

Refsing satte fokus på humanioras vigtighed

»Hum-rådet har stor respekt for Kirsten Refsings beslutning om at træde tilbage som dekan. Som Kirsten selv udtaler, er der sat gang i mange spændende udviklinger på Humaniora, som kræver nye kræfter og ny motivation,« siger studerende og Humråds-koordinator Sanne Aagaard Jensen på vegne af rådet.

»Som dekan har Kirsten Refsing været stillet over for en hård opgave med at holde styr på KU’s største fakultet. Vi vil gerne rose Kirsten for at have været villig til at tage nogle til tider umulige kampe op og ikke mindst for at sætte fokus på vigtigheden af humaniora over for resten af universitetet og samfundet.«

De studerende ser frem til at arbejde sammen med en ny dekan på fakultetet, og de ønsker Kirsten Refsing held og lykke med forskningen.

»Vi ved, hvor meget hun brænder for det japanske, og at hun kommer til at gøre et godt stykke arbejde som forsker og underviser fremover,« siger Sanne Aagaard Jensen.

chz@adm.ku.dk

Seneste